Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στο στόχαστρο του Γεωργιάδη οι αποκλειστικές νοσοκόμες

Να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης απασχόλησης με δυσμενείς επιπτώσεις

nosokomeio volou

Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την δημιουργία Εθνικού Μητρώου αποκλειστικών νοσοκόμων, με στόχο να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης απασχόλησης με δυσμενείς επιπτώσεις για τη δημόσια υγείας και την εθνική οικονομία.

Όπως επισημαίνει σε έγγραφη απάντησή του ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, με αφορμή ερώτηση για παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές νοσοκόμες στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», έγγραφο της διοίκησης του νοσοκομείου επισημαίνει ότι σε περίπτωση που εντοπίζονται άτομα, κυρίως αλλοδαπές, να παραμένουν δίπλα στους ασθενείς και να συμπεριφέρονται ως αποκλειστικές νοσοκόμες, καλείται άμεσα η υπηρεσία ασφαλείας που λειτουργεί όλο το 24ωρο και απομακρύνονται άμεσα τα άτομα αυτά.

Ο υπουργός Υγείας σημειώνει ακόμη, ότι την τελευταία τριετία το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας (ΣΕΥΥΠ) διενεργεί σειρά τακτικών ελέγχων σε αρκετά νοσοκομεία, μεταξύ των οποίων, το ΓΝ «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ», το ΓΝΑ «ΛΑΪΚΟ», το ΓΝ «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και το ΓΝΠ «Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ» ενώ έχουν γίνει και έκτακτοι έλεγχοι στο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ», το ΓΝΠ «ΤΖΑΝΕΙΟ» και το ΠΓΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Στις εκθέσεις των ελέγχων που έγιναν είχαν διατυπωθεί προτάσεις για τη βελτίωση και τον πληρέστερο έλεγχο του θεσμού των αποκλειστικών νοσοκόμων, οι οποίες και αξιοποιήθηκαν στην υπουργική απόφαση που εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο για την παροχή υπηρεσιών σε ασθενείς νοσοκομείων ΕΣΥ και ιδιωτικών κλινικών της χώρας από αποκλειστικές νοσοκόμες και νοσοκόμους.-

(Visited 1 times, 1 visits today)
By