Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στο ΣΥΡΙΖΑ ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Τον αποδέχθηκε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου

Mixelogiannakis2Την προσχώρηση του στο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής του νομού Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης.

Το αίτημα του συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες βουλευτή, ενέκρινε η Νομαρχιακή Επιτροπή Ηρακλείου. «Εκτιμώντας ότι η συγκυρία απαιτεί πολλαπλές συνθέσεις και αρραγή συμμαχικά μέτωπα, αιτήθηκε στη νομαρχιακή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, την εγγραφή του, ως απλού μέλος στην οργάνωση κέντρου του κόμματός μας» αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ν.Ε. Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει:

«Αποδεχόμαστε με συντροφική, αγωνιστική και ενωτική διάθεση το αίτημά του, στη βάση των ηθικών, αξιακών και καταστατικών αρχών και καταβολών της αριστεράς, κάτω από τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να δρούμε, στη βάση της ισοτιμίας, του σεβασμού και της αμοιβαιότητας» αναφέρει η ανακοίνωση με την οποία η ΝΕ του κόμματος καλωσορίζει τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη στην οργάνωση «για να κτίσουμε μια νέα Ελλάδα και ένα νέο πολιτικό φορέα παραγωγής ιδεών, πολιτικής και κοινωνικής προστιθέμενης αξίας! Για να φύγουν τα μνημόνια και η τρικομματική κυβέρνηση της καταστροφής, για να νικήσει η ελπίδα».

Σε δήλωση του, ο Ιω, Μιγελοχιαννάκης εξέφρασε τις ευχαριστίες του στη νομαρχιακή επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

«Στην προσπάθεια δημιουργίας ενός συμπαγούς κόμματος, με σεβασμό στη διαφορετικότητα, με αριστερή κατεύθυνση, που θα ανατρέψει το παλιό και σάπιο πολιτικό σύστημα και που θα σώσει τον τόπο μας, νιώθω την υποχρέωση να ευχαριστήσω τη νομαρχιακή επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ηρακλείου και την Τ.Ο. κέντρου Ηρακλείου για την αποδοχή τους να γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ» τόνισε.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης έχει περάσει από όλο το φάσμα των κομμάτων της Κεντροαριστεράς: ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ και τώρα ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του:

«Διετέλεσε βουλευτής με το Πα.Σο.Κ. από την 10η Ιανουαρίου 2012 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2012, οπότε και καταψήφισε το Μνημόνιο ΙΙ, με αποτέλεσμα την διαγραφή του από την Κ.Ο. Πα.Σο.Κ.

Έκτοτε, μαζί με άλλους τρεις Ανεξάρτητους Βουλευτές, δημιούργησαν την Κίνηση Ανεξάρτητων Βουλευτών και συνεργάζονται με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη.

Στις Εθνικές εκλογές της 6ης Μαίου 2012, καθώς και στις Εθνικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, οι ψηφοφόροι της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου τον τίμησαν με την ψήφο τους, με αποτέλεσμα να εκλεχθεί εκ νέου Βουλευτής Ηρακλείου με την Δημοκρατική Αριστερά, καταλαμβάνοντας πανελλαδικά την πρώτη θέση σε ψήφους για το κόμμα της ΔΗΜ.ΑΡ».

By