Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο σφυρί η βίλα του Βερσάτσε

Η έπαυλη του αδικοχαμένου θρύλου της μόδας Τζιάνι Βερσάτσε στο Μαϊάμι βγαίνει σε δημοπρασία.

versaceΤο υπερπολυτελές, στα όρια του… κιτς, αρχοντικό στο οποίο έζησε ο διάσημος σχεδιαστής βγαίνει στο σφυρί στις 17 Σεπτεμβρίου και η δημοπρασία έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των κύκλων της μόδας και των διεθνών ΜΜΕ.

Για να προσελκύσουν πιθανούς αγοραστές οι υπεύθυνοι της δημοπρασίας έριξαν την τιμή από 125 εκ. δολάρια που ήταν η αρχική στα «μόλις» 75 εκ. δολάρια.

Κάθε δωμάτιο είναι ένα έργο τέχνης και ο μελλοντικός ιδιοκτήτης θα μπορεί να καυχιέται ότι έχει στην κατοχή του το σπίτι ενός ανθρώπου που σφράγισε τη μόδα του 20ου αιώνα.

Η βίλα χτίστηκε το 1930 και είναι γνωστή ως «Casa Casuarina». Ο Βερσάτσε την αγόρασε το 1992 για 2,9 εκ. δολάρια. Με την άδεια του δήμου κατεδάφισε το γειτονικό ξενοδοχείο και έχτισε ένα διώροφο πρόσθετο κτίσμα.

Το αρχοντικό αγόρασε το 2000 ο Πέτερ Λόφτιν, ένα δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες για 19 εκ. δολάρια και έκτοτε το χρησιμοποίησε κατά διαστήματα ως κατοικία.

Στη συνέχεια το μετέτρεψε σε ένα κλειστό κλαμπ για μέλη από το διεθνές τζετ σετ, ενώ διατίθετο και για ιδιωτικές εκδηλώσεις σε όσους μπορούσαν να διαθέσουν και το ανάλογο ποσό.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By