Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Στο σφυρί η βίλα του Γιάννη Μόραλη στην Αίγινα

Έντονο είναι το ενδιαφέρον για τη βίλα του διάσημου ζωγράφου με την τιμή εκκίνησης να βρίσκεται στα 1,1 εκατ. ευρώ

moralis769-554_110314
Το ενδιαφέρον για την εξοχική βίλα με θέα το απέραντο γαλάζιο της θάλασσας είναι έντονο, την ώρα που ο δήμος δίνει μάχη για να περιέλθει στα χέρια του και να γίνει μουσείο…

Την ώρα που ο δήμος της Αίγινας δίνει μάχη για να μπορέσει να κρατήσει το σπίτι του ζωγράφου ώστε να μετατραπεί σε μουσείο, το ενδιαφέρον Ελλήνων και Γάλλων επιχειρηματιών και εφοπλιστών είναι έντονο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Espresso, η βίλα του σπουδαίου ζωγράφου, δημιουργία του σπουδαίου αρχιτέκτονα Αρη Κωνσταντινίδη, βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης το 1,1 εκατ. ευρώ.

Η βίλα αποτελείται από δύο οικήματα συνολικού εμβαδού 500 τετραγωνικών μέτρων τα οποία βρίσκονται σε ένα πυκνόφυτο οικόπεδο 1,5 στρέμματος, δίπλα στη θάλασσα. Και τα δύο διαθέτουν σαλόνια, κουζίνες, λουτρά και ενιαίους χώρους με μεγάλο ύψος. Μάλιστα, στο ατελιέ του μεγάλου ζωγράφου βρίσκονται ακόμη τα πινέλα του και οι μισοτελειωμένοι καμβάδες.

Τη διάσωση της ιστορικής οικίας στην Αίγινα, είχε ζητήσει πριν από δύο χρόνια ο τότε βουλευτής Α” Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Καρύδης είχε δηλώσει ότι θα φέρει το θέμα στη Βουλή ώστε να γίνουν γνωστές οι προθέσεις του αρμόδιου υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

By