Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Στο σφυρί» η θαλαμηγός του Ωνάση

Πωλείται έναντι 25 εκατ. ευρώ το θρυλικό γιοτ «Χριστίνα»

Xristina

Το πολυτελές σκάφος που στο παρελθόν έχει φιλοξενήσει διάσημες προσωπικότητες όπως τον Τζον Φ. Κέννεντυ , τον Ουίστον Τσώρτσιλ, τον Φρανκ Σινάτρα, την Μέρλιν Μονρόε, την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και πολλούς άλλους φίλους του Αριστοτέλη Ωνάση βγαίνει και πάλι στο σφυρί.

Το 99 μέτρων θρυλικό γιοτ «Χριστίνα» που όταν πέθανε η κόρη του Έλληνα κροίσου πέρασε στο ελληνικό κράτος ως δωρεά και προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως προεδρική θαλαμηγός, πέρασε στη συνέχεια στα χέρια του εφοπλιστή Τζον Πωλ Παπανικολάου, φίλου της οικογένειας Ωνάση.

Ο τελευταίος ιδιοκτήτης του, που το μετονόμασε σε «CHRISTINA O» έχοντας ξοδέψει περίπου 50 εκατ. δολάρια για την ανακαίνισή του, πέθανε το 2010 και σήμερα οι κληρονόμοι του το βγάζουν σε πωλητήριο.

Την πώληση του γιοτ έχει αναλάβει το πρακτορείο Edmiston και σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή είναι 25 εκατ. ευρώ . Σύμφωνα, δε, με το πρακτορείο «υπάρχουν τουλάχιστον 10 άνθρωποι αυτή τη στιγμή στον κόσμο που θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για την αγορά αυτού του σκάφους».

Όπως αναφέρει το Βήμα πρόκειται για ένα σκάφος που προέκυψε από το κουφάρι ενός πολεμικού πλοίου του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Ο Ωνάσης το αγόρασε έναντι 34.000 δολαρίων και επένδυσε σε αυτό τέσσερα εκατ. δολάρια.

Διαθέτει μία προεδρική σουίτα, 18 καμπίνες, πισίνα, βιβλιοθήκη, αθλητικό κέντρο, παιδότοπο, κέντρο ομορφιάς, γυμναστήριο, και ελικοδρόμιο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By