Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο σφυρί η προεδρική Μερσεντές του Σπύρου Κυπριανού

Προεδρική Μερσεντές και δυο BMW που χρησιμοποιούσαν ο διοικητής και ο διευθυντής της Κεντρικής Τράπεζας βγάζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε πλειστηριασμό.

2Η αλεξίσφαιρη Μερσεντές την οποία χρησιμοποιούσε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Σπύρος Κυπριανού για τις μετακινήσεις του δημοπρατείται την ερχόμενη Τετάρτη στη Διεθνή Έκθεση μαζί με άλλα 117 αντικείμενα.

Η οικογένεια αλλά και το Ίδρυμα Σπύρου Κυπριανού δεν εκφράζουν πρόθεση αγοράς της Μερσεντές που χρησιμοποιούσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις μετακινήσεις του. Τόσο η οικογένεια όσο και το Ίδρυμα ενδιαφέρονται για τις πολιτικές πεποιθήσεις τις οποίες πρέσβευε ο πρώην Πρόεδρος και όχι για το όχημα που τον μετέφερε, ανέφερε στον «Φ» ο γιος του Μάρκος Κυπριανού, ο οποίος ήταν ενήμερος για την πώληση της προεδρικής Μερσεντές.

Όπως πληροφορούμαστε, το συγκεκριμένο όχημα χρησιμοποιήθηκε για σκοπούς διακίνησης και από τον Γλαύκο Κληρίδη την περίοδο που διετέλεσε Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στα €150 κυμαίνεται το τέλος εγγραφής της αλεξίσφαιρης προεδρικής Μερσεντές, ενώ ο φόρος κατανάλωσης ανέρχεται στα €1.980 περίπου. Εκτός από την προεδρική αλεξίσφαιρη Μερσεντές η Κυπριακή Δημοκρατία βγάζει σε πλειστηριασμό και δυο BWM οι οποίες χρησιμοποιούνταν από τους πρώην διοικητές και διευθυντές της Κεντρικής Τράπεζας για σκοπούς μετακίνησης. Συγκεκριμένα το ένα όχημα αφορά μια BMW 520 I HAY 152 και το άλλο μια  ΒMW 735 IL HKM 704 για τις οποίες ο φόρος κατανάλωσης δεν ξεπερνά τα €415.

Όσο για τα υπόλοιπα αντικείμενα, τα οποία θα δημοπρατηθούν την ερχόμενη Τετάρτη, αφορούν από σιδερικά και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό μέχρι μίνι bus και βυτιοφόρα οχήματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα του επερχόμενου πλειστηριασμού αποτελούν οι φιάλες οξυγόνου, οι τόρνοι, οι πλαστικές σωλήνες, οι καρότσες, τα κρεβάτια νοσοκομείου, τα ξύλινα ράφια, οι τσιγκοβελόνες και οι σιδερόπρεσες. Η εξέταση των αντικειμένων έχει ήδη αρχίσει από την Πέμπτη και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να επισκεφτούν τα 117 αντικείμενα που δημοπρατεί η Κυπριακή Δημοκρατία μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Οι αγοραστές έχουν την υποχρέωση να πληρώσουν το 50% της αξίας του αντικειμένου σε μετρητά αμέσως μετά την κατακύρωση ως προκαταβολή, ενώ το υπόλοιπο ποσό μπορεί να καταβληθεί μέσα στις επόμενες 5 ημέρες. Σύμφωνα με τους κανονισμούς για δημόσιο πλειστηριασμό το έγγραφο παραλαβής θα δίνεται στον αγοραστή μόνο μετά την πλήρη αποπληρωμή των υποχρεώσεών του. Στην τιμή αγοράς προστίθενται τα δικαιώματα δημοπρασίας που ανέρχονται στο 6% και το σύνολο του ΦΠΑ που φτάνει το 19%.

1

Πηγή: philenews

(Visited 1 times, 1 visits today)
By