Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Στο χειρουργείο ο τραυματίας Υπολοχαγός

Ατύχημα σύμφωνα με τον πραγματογνώμονα

olmos

Στο χειρουργείο του Νοσοκομείου Βόλου βρίσκεται ο Υπολοχαγός Β.Κ που τραυματίστηκε μετά την έκρηξη όλμου στο Πεδίο Βολής του Ελληνικού Στρατού στις Γλαφυρές Μαγνησίας.

Σύμφωνα με το e-volos, ο τραυματισμός του Υπολοχαγού έχει προέλθει από θραύσμα στην δεξιά κοιλιακή χώρα, κάτι που οδήγησε τους γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου στην απόφαση του άμεσου χειρουργείου, προκειμένου να αφαιρέσουν το θραύσμα και να επιδιορθώσουν τις πιθανές βλάβες που του έχει προκαλέσει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι τόσο η γενική, όσο και η αιμοδυναμική κατάσταση του Υπολοχαγού, κρίνεται καλή.

Την ίδια στιγμή, το Γενικό Επιτελείο Στρατού έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία των τριών στρατιωτών που έχασαν τη ζωή τους.

Πρόκειται για τους:

– Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Γεώργιο Ορφανίδη, 33 ετών

– Επαγγελματίας Οπλίτης Λοχίας (ΠΖ) Αναστάσιος Μεζάλας, 34 ετών

– Δεκανέας (ΠΝ) Φώτιος Ανδρικόπουλος, 19 ετών

Ο σοβαρά τραυματισμένος Υπολοχαγός (ΠΖ) είναι ο Κ.Β. 30 ετών, ο οποίος και διεκομίσθη στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου.

«Οι εκρηκτικές ύλες και τα πυρομαχικά δεν είναι παιχνίδια» και γι” αυτό πρέπει να γίνεται σωστή επιθεώρηση τόνισε ο συνταγματάρχης, Βασίλης Καπράλος, ειδικός πυροτεχνουργός και πραγματογνώμονας της εισαγγελίας Αθηνών και Πειραιώς, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι ο πυροσωλήνας ήταν ελαττωματικός, αφού το βλήμα θα έπρεπε να φτάσει τα 4χλμ, ενώ λειτούργησε μέσα στον σωλήνα.

Ο κ. Καπράλος, υπογράμμισε ότι πρόκειται για ατύχημα, ενώ διευκρίνισε ότι θα έπρεπε να διαπιστωθεί η «βλάβη» από τον καθορισμένο έλεγχο.

By