Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στο ψυχιατρείο γιατί δήλωσε άθεος

Η οικογένειά του τον κατηγορεί για «αποστασία» από τη μουσουλμανική πίστη

nigeria-islamΣε ψυχιατρείο έκλεισε η οικογένειά του έναν Νιγηριανό όταν εκείνος τους γνωστοποίησε ότι δεν πιστεύει στον Θεό, σύμφωνα με το δικηγόρο του. Ο χημικός μηχανικός Μουμπάρακ Μπάλα ζει στη βόρεια Νιγηρία, στη μουσουλμανική πολιτεία Κάνο που από το 2000 έχει υιοθετήσει τον αυστηρό ισλαμικό νόμο (σαρία).

Η οικογένειά του τον κατηγορεί για «αποστασία» από τη μουσουλμανική πίστη, που σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο τιμωρείται με θάνατο. Ο Μοχάμαντ Σέχου Μπέλο, ο δικηγόρος του 29χρονου, δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ο πατέρας του πελάτη του, ανησυχώντας για την ασφάλειά του, τον έκλεισε σε ψυχιατρική κλινική, ενάντια στη θέλησή του. «Οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι προς το παρόν ο Μπάλα χρειάζεται ψυχιατρική θεραπεία.

Όμως εκείνος επιμένει ότι είναι μια χαρά και ότι τα φάρμακα που του χορηγούν τον αρρωσταίνουν», συμπλήρωσε. Ο δικηγόρος είπε τέλος ότι έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για να πετύχει την απελευθέρωση του Μουμπάρακ από το νοσοκομείο. Η υπόθεση αυτή εξετάζεται ακόμα από τη Διεθνή Ένωση Ανθρωπιστικών Μελετών και Ηθικής.

By