Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο 1 δισ. δολάρια ο προϋπολογισμός του ΔΝΤ για το 2014-2015

Oι πόροι που απελευθερώνονται λόγω ανακατανομής θα καλύψουν πρόσθετες δραστηριότητες στα ευάλωτα κράτη και τη Μέση Ανατολή

dnt-aftodioikisi

Στο 1 δισεκατομμύριο δολάρια θα ανέλθει ο προϋπολογισμός διοίκησης του ΔΝΤ για την περίοδο 1 Μαΐου 2014 – 1η Μαΐου 2015.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΝΤ, λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό , ο προϋπολογισμός του Ταμείου είναι αμετάβλητος σε πραγματικούς όρους για το τρίτο έτος σε μια σειρά. «Οι μεταβαλλόμενες ανάγκες των μελών του ΔΝΤ πληρούνται μέσα στο επίπεδο του προϋπολογισμού, μέσω μέτρων επαρκούς απόδοσης, αλλά και την καλύτερη αξιοποίηση και ανακατανομή των υπαρχόντων πόρων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Στο ίδιο πλαίσιο διευκρινίζεται πως οι πόροι που απελευθερώνονται λόγω ανακατανομής θα καλύψουν πρόσθετες δραστηριότητες στα ευάλωτα κράτη και τη Μέση Ανατολή, την ενισχυμένη πολυμερή επιτήρηση, την ενισχυμένη διαχείριση του κινδύνου, καθώς και το πρόσθετο κόστος της κατασκευής πληροφοριακών εγκαταστάσεων, αλλά και έξοδα σχετικά με τη σωματική ασφάλεια του προσωπικού το ταμείου.

By