Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Στο 1-1 το ντέρμπι Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι. Σκόραρε ο Λάμπαρντ που αποθεώθηκε και από τους λονδρέζους!..

Η Τσέλσι πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας από την Μάντσεστερ Σίτι στο «Ετιχαντ» με 1-1, με τον Φρανκ Λάμπαρντ να σκοράρει το γκολ της ισοφάρισης για τους «πολίτες», που έπαιζαν με 10 παίκτες από 66΄ (αποβολή Ζαμπαλέτα).

Manchester City's players run towards Frank Lampard after he scored a goal against Chelsea during their English Premier League soccer match at the Etihad stadium in ManchesterΗ μοίρα παίζει περίεργα παιχνίδια και ο Λάμπαρντ, που αντιμετώπισε την Τσέλσι για πρώτη φορά ως αντίπαλος μετά από 13 χρόνια, πέτυχε το γκολ για το 1-1 στο 85΄.Ο Άγγλος μέσος, που αποχώρησε από τους «μπλε» το περασμένο καλοκαίρι και αγωνίζεται ως δανεικός στην Σίτι από την Νιού Γιορκ Σίτι, δεν πανηγύρισε…

Η πιο καθοριστική στιγμή του ματς ήταν στο 66΄ όταν η Μάντσεστερ Σίτι έμεινε με 10 παίκτες μετά την αποβολή του Ζαμπαλέτα, ο οποίος… αρπάχτηκε με τον Ντιέγκο Κόστα.

Ο παίκτης της Σίτι έκανε φάουλ στον Κόστα και στην συνέχεια είχε μια ένταση με τον Βραζιλιάνο, πολιτογραφημένο Ισπανό. Ο διαιτητής έδειξε κίτρινη κάρτα και στους δυο, αλλά αυτή ήταν η δεύτερη για τον Αργεντινό αμυντικό.

Με αριθμητική υπεροχή, στην πρώτη καλή στιγμή της Τσέλσι στον αγώνα ο Αντρέ Σούρλε, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο ως αλλαγή στο 63΄, άνοιξε το σκορ για τους «μπλε» στο 71΄.

Στο 78΄ ο Μανουέλ Πελεγκρίνι επέλεξε να περάσει στον αγωνιστικό χώρο τον πρώην παίκτη των «μπλε», Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος στην είσοδό του αποθεώθηκε όχι μόνο από της φίλους της Σίτι, αλλά και από εκείνους της Τσέλσι! Ήταν συγκλονιστικές οι στιγμές.

Η Σίτι, αν και με παίκτη λιγότερο δεν κλείστηκε πίσω καταφέρνοντας να ισοφαρίσει, ενώ η Τσέλσι θα μπορούσε να είχε πετύχει ένα δεύτερο γκολ με τον Ντιέγκο Κόστα στο 81΄, αλλά το σουτ του βρήκε στο δοκάρι.

Μετά το τέλος του αγώνα ο Λάμπαρντ πήγε και χαιρέτησε τους οπαδούς της Τσέλσι, φανερά συγκινημένος.

By