Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στο 1,65 δισ. ευρώ η ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις για τον Απρίλιο

Ενίσχυση κατά 10% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα

daneia

Ενισχυμένη εμφανίζεται η ρευστότητα προς τις επιχειρήσεις όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και τον υπουργό Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη την Τετάρτη.

Παράλληλα, πηγές της Ένωσης προέβλεπαν σήμερα θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας από το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Ειδικότερα, σε διάστημα ενός μηνός (στο τέλος Απριλίου σε σχέση με το τέλος Μαρτίου) οι εγκρίσεις δανείων αυξήθηκαν κατά 10 % και διαμορφώθηκαν σε 1,65 δισ. ευρώ, από 1,5 δισ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι εκταμιεύσεις ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι από την έναρξη εφαρμογής των συγκεκριμένων προγραμμάτων χρηματοδότησης των επιχειρήσεων (πρόκειται για προγράμματα του ΕΤΕΑΝ, της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και Κοινοτικών πρωτοβουλιών όπως το Jeremie) μέχρι τον Ιούνιο του 2013 είχαν εκταμιευθεί μόλις 100-150 εκατ. ευρώ. Δηλαδή οι εκταμιεύσεις σχεδόν δεκαπλασιάστηκαν σε διάστημα ενός έτους.

Η εξέλιξη αυτή, όπως δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Ανάπτυξης, δείχνει ότι «κάτι έχει ξεκινήσει να κινείται στην τραπεζική αγορά, περισσότερο σε σχέση με τα χρηματοδοτικά εργαλεία του υπουργείου».

Πηγή: ΑΜΠΕ

By