Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Στο 3,75% υποχώρησε το επιτόκιο δανεισμού στα τρίμηνα έντοκα

Υποχώρησε το επιτόκιο δανεισμού στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου που διενήργησε ο ΟΔΔΗΧ

omologa

Υποχώρησε το επιτόκιο δανεισμού στη σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου που διενήργησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) και από το οποίο άντλησε συνολικά 1,625 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 3,75% από 3,9% που ήταν στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία της 17ης Δεκεμβρίου. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 2,564 δισεκατομμυρίων ευρώ, πού υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,05 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 375 εκατομμυρίων Ευρώ.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς μπορούν να υποβληθούν επιπλέον μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 30% επί του δημοπρατούμενου ποσού, έως την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014, στις 12μ.μ.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By