Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στο limit- up Alfa Romeo και Ferrari!

Με φόντο την πολυτέλεια του Westin Kierland Resort στο πάρκο Scottsdale της Αριζόνας

lobby westin me thea to parko
Το lobby του Westin Kierland Resort από τα παράθυρα του οποίου απλώνεται η τεράστια έκταση του Scottsdale

Της Λητώς Μησιακούλη
litomissiakouli@thepaper.gr

Τo ετήσιο Scottish Car Week των Bonhams, έλαβε χώρα στο πολυτελές Westin Kierland Resort & Spa που βρίσκεται στο αχανές πάρκο Scottsdale στην Αριζόνα.

Εκεί, συλλέκτες από όλο τον κόσμο, θαύμασαν από κοντά σπάνια μοντέλα της ελίτ αυτοκινήτων,  απολαμβάνοντας όλα τα κομφόρ του Resort, παίζοντας γκολφ και κάνοντας spa, χωρίς να πολυσκοτίζονται για την κρίση και τη χρηματαγορά.

golfA

Success story

Το sale σημείωσε τεράστια επιτυχία διπλασιάζοντας σχεδόν τον περσινό τζίρο, και τετραπλασιάζοντας το ποσό που είχε επιτευχθεί πριν από δύο χρόνια.

«Οι ενδιαφερόμενοι ήταν πολλοί. Όχι μόνο οι παρόντες αλλά και εκείνοι που χτυπούσαν μέσω τηλεφώνου», πληροφορούν τα στελέχη του οίκου, που παρατήρησαν ότι τη μεγαλύτερη ζήτηση την είχε η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία, ιδίως η Ferrari και η Alfa Romeo.

«Ενθουσιαστήκαμε ιδιαίτερα με το sale και είμαστε ευγνώμονες στους πωλητές και τους αγοραστές μας. Πετύχαμε σχεδόν ποσοστό πώλησης 90% με πολλά παγκόσμια ρεκόρ σε επίπεδο τιμών», υπογράμμισε ο Mark Osborne, επικεφαλής του Motoring Department στους Bonhams της Αμερικής.

 

Ανοδικά τα νούμερα

Παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε για μία Alfa Romeo 6C 1750 του 1931 (μοντέλο Supercharged Zagato Gran Sport Spider) η οποία αγοράστηκε για 3.080.000 δολάρια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του οίκου, πρώτος ιδιοκτήτης του συλλεκτικού αυτού αμαξιού ήταν ο Βαρώνος Philippe de Gunzbourg. Ένας άντρας που ξεχώριζε για το εκλεπτισμένο του γούστο για τα σπορ αυτοκίνητα και αεροπλάνα. Ήταν μόλις 27 ετών όταν πήρε στα χέρια του το τιμόνι της συγκεκριμένης Alfa Romeo.

alfa

  Χωρίς τίτλο

 

Μια Ferrari 212 του ’51 (μοντέλο Export Berlinetta) που πουλήθηκε για 3.190.000 δολάρια και η οποία ομόφωνα θεωρήθηκε ένα από τα πιο όμορφα σπορ αυτοκίνητα του sale.

ferrari wraia
Αν και το αμάξι χτύπησαν πολλοί συλλέκτες που βρίσκονταν στην αίθουσα και άλλοι μέσω τηλεφώνου, εκείνος που επέμεινε μέχρι τέλους και στο τέλος την αγόρασε ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία των Bonhams ένας Αμερικανός συλλέκτης.

ferrari back

(Visited 1 times, 1 visits today)
By