Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στρατιωτικά φυλάκια σε Χίο και Ψαρά επισκέφθηκε ο Ν. Δένδιας

Μήνυμα ενότητας και αισιοδοξίας από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

dendias-xios5

Στρατιωτικά φυλάκια στη Χίο και στα Ψαρά επισκέφθηκε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ενώ εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Χίο με την ευκαιρία του εορτασμού των πολιούχων του νησιού, Μηνά, Βίκτωρος και Βικεντίου και της 102ας επετείου από την απελευθέρωση της Χίου.

Σε δήλωση του αμέσως μετά τη στρατιωτική και μαθητική παρέλαση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υπενθύμισε ότι «στη νεότερη Ιστορία της, η Ελλάδα έχει αποδείξει ότι με ομοψυχία, ενότητα και οργάνωση μπορεί να καταφέρει τα πάντα».

«Σ” αυτήν την κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα», συνέχισε, «δεν χρειάζεται να σκεφτούμε τι έχουμε κάνει στο παρελθόν, αλλά να συνεχίσουμε την προσπάθεια ώστε η χώρα μας να βγει νικήτρια. Αυτό είναι το μήνυμα της σημερινής ημέρας, πέρα από πεποιθήσεις, προκαταλήψεις και στερεότυπα».

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι «με ψυχραιμία θα υπερασπίσουμε τα εθνικά μας δικαιώματα» και εξήρε τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «χάρη σε αυτούς, η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας, ασφάλειας και ειρήνης στην περιοχή».

Από τα Ψαρά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την πλήρη ικανοποίηση του για το επίπεδο της εκπαίδευσης, της οργάνωσης και του ηθικού που διέπει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Το εθνικό αμυντικό σύστημα αποτελεί εγγύηση για την Εθνική Ασφάλεια και αποτελεί επίσης έναν ισχυρό μοχλό αποτροπής οποιασδήποτε απειλής», δήλωσε μετά την επίσκεψή του στο στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού.

Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στη Χίο παραβρέθηκε και ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μηταράκης.

By