Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Στρατιωτική βοήθεια στη Ρωσία προσφέρουν οι ΗΠΑ για τους Ολυμπιακούς στο Σότσι

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αναπτύξουν αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο πλοίων που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα

obama-thinking-irs-in-the-dark-640-whitehouse1-600x350
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να αναπτύξουν αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των δύο πλοίων που βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα, για να ενισχύσουν τη Ρωσία στη διασφάλιση της διεξαγωγής των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σότσι, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο τη Δευτέρα. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι έτοιμες να προσφέρουν την πλήρη υποστήριξή τους προς τη ρωσική κυβέρνηση για την προετοιμασία της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ναύαρχος Τζον Κίρμπι.

Η προσφορά υπηρεσιών της Ουάσιγκτον είχε ήδη γίνει και στις 4 Ιανουαρίου από τον Αμερικανό υπουργό Άμυνας Τσακ Χάγκελ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Σόιγκου. Η Μόσχα σε εκείνο το πρωτογενές στάδιο δεν είχε αντιδράσει. Η Ουάσιγκτον ταυτόχρονα «έβγαλε» και ταξιδιωτική οδηγία για τους Αμερικανούς πολίτες που θα ήθελαν να πάνε στο Σότσι για να παρακολουθήσουν τους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By