Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στρατούλης: Εγκλημα το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ

 «Η κυβέρνηση ξεπουλάει τα δημόσια συμφέροντα» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

STRATOULIS

Κλιμακώνεται η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση με αφορμή το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση της λεγόμενης «μικρής ΔΕΗ». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος ΕΚΕΕ Εργασίας του κόμματος, Δημήτρης Στρατούλης μιλώντας σήμερα το πρωί στο ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «έγκλημα» τις προωθούμενες ρυθμίσεις και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσπαθεί «με δόλο και ιδιοτέλεια να ξεπουλήσει δημόσια συμφέροντα». Ο κ. Στρατούλης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι ιδιώτες θα μπουν στη ΔΕΗ για κερδοφορία και όχι για την ψυχή του πατέρα τους» και επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ πως όταν έρθει στην εξουσία «θα επαναφέρει το δημόσιο έλεγχο στη ΔΕΗ».

Ο βουλευτής σημείωσε πως το κόμμα του θα κάνει ότι μπορεί για να παρεμποδίσει τη ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου και πρόσθεσε πως ακόμα και αν ψηφιστεί «δεν θα το αναγνωρίσουμε».

Παράλληλα επεσήμανε ότι το επιχείρημα της κυβέρνησης πως η συμμετοχή ιδιωτών θα φέρει μείωση τιμών δεν έχει ρεαλιστική βάση και έφερε ως παράδειγμα τον ΟΤΕ όπου, όπως ανέφερε, «ούτε αυξήθηκαν οι θέσεις εργασίας, ούτε έπεσαν οι τιμές».

By