Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στρατούλης: Η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ζημιώνει τους εμποροϋπαλλήλους

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

15 stratoulis

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αντίθετος στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές. Σε δήλωσή του ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Δημήτρης Στρατούλης, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας ζημιώνει τους εμποροϋπαλλήλους.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η κυβέρνηση παρά την αντίθεση, όχι μόνο των εμποροϋπαλλήλων, αλλά και των ίδιων των μικρομεσαίων εμπόρων και των συνδικαλιστικών φορέων τους, επιμένει στην συνέχιση της εφαρμογής της απόφασής της για λειτουργία όλων των καταστημάτων σε ορισμένες περιοχές και τις 52 Κυριακές του χρόνου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την επέκταση σε όλη τη χώρα της κατάργησης της Κυριακής αργίας.

Η κυβερνητική αυτή απόφαση αποδείχτηκε τις προηγούμενες Κυριακές του Ιουλίου, που εφαρμόστηκε, με βάση τα δημοσιευμένα στοιχεία για την κίνηση της αγοράς σε Αθήνα, Πειραιά και Θεσσαλονίκη, ότι ωφελεί αποκλειστικά τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες. Ότι επίσης ζημιώνει τους εμποροϋπαλλήλους, που αναστατώνει τη ζωή τους και διαλύει τις εργασιακές σχέσεις τους, αλλά και τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, που δεν μπορούν οικονομικά και λειτουργικά να ανταποκριθούν σε αυτό το μέτρο και οδηγούνται σε νέα μαζικά λουκέτα, αυξάνοντας έτσι και την ανεργία.

Αυτά που λείπουν από τα λαϊκά νοικοκυριά, για να ψωνίσουν, δεν είναι οι πρόσθετες ώρες και ημέρες λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά τα χρήματα, λόγω της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας, της κατεδάφισης των μισθών και των συντάξεων καθώς και των φορομπηχτικών πολιτικών, που επέφερε η συνεχιζόμενη από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου εφαρμογή των μνημονίων της καταστροφής. Η ανατροπή αυτής της κυβέρνησης με τους αγώνες και την ψήφο του λαού είναι η βασική προϋπόθεση για να αναγεννηθεί η οικονομία και η κοινωνία».

ermou

By