Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στρατούλης: Κυβερνητική τρομοκρατία κατά καθαριστριών και σχολικών φυλάκων

Επίθεση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση για την καταστολή των διαδηλώσεων μετά και τη σημερινή επέμβαση των ΜΑΤ έξω από το υπουργείο Εξωτερικών

15 stratoulisΓια τρομοκρατικές πρακτικές σε βάρος τόσο των απολυμένων καθαριστριών όσο και των σχολικών φυλάκων που σήμερα πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την κυβέρνηση ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος για τα εργασιακά Δημήτρης Στρατούλης.

Αναλυτικά η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, γιατί, μετά την πρόσφατη βίαιη αστυνομική καταστολή, τους ξυλοδαρμούς και τραυματισμούς των «διαθέσιμων»-απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και των Εφοριών, συνέχισε σήμερα την ίδια αυταρχική, κατασταλτική πρακτική και σε βάρος των «διαθέσιμων»-απολυμένων σχολικών φυλάκων που αγωνίζονται και αυτοί για την δουλειά τους, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο από αυτούς.

Καταγγέλλουμε επίσης την κυβέρνηση, γιατί, εκτός από την αστυνομική καταστολή σε βάρος των απολυμένων από το Δημόσιο μέσω του αντισυνταγματικού θεσμού της διαθεσιμότητας, άρχισε να εφαρμόζει το τελευταίο τριήμερο τρομοκρατικές πρακτικές σε βάρος τους και σε βάρος των αλληλέγγυων στους αγώνες τους, οι οποίες θυμίζουν παλιές εποχές πολιτικής ανωμαλίας και αντιδημοκρατικών επιτροπών και οι οποίες υποτίθεται ότι έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί για τη χώρα μας.

katharistries-ypoikBBBBB

Συγκεκριμένα, είχαμε προσαγωγές φωτορεπόρτερ και αλληλέγγυων στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών πολιτών στα αστυνομικά τμήματα Ακροπόλεως και Ομονοίας –και μάλιστα τον έναν μέσα από TAXI– για αδιευκρίνιστους ή αστήρικτους λόγους. Ταυτόχρονα, γύρω από τον χώρο κινητοποίησης των καθαριστριών υπάρχει πλέον ισχυρή παρουσία «αγνώστων» με πολιτικά, οι οποίοι παρακολουθούν «διακριτικά» όχι μόνο τις αγωνιζόμενες αλλά και τους αλληλέγγυους σε αυτές, όταν απομακρύνονται από αυτόν τον χώρο.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει αυτές τις αντιδημοκρατικές και αυταρχικές πρακτικές σε βάρος όσων αγωνίζονται για τη δουλειά τους και το ψωμί των παιδιών τους και, ταυτόχρονα, να ανακαλέσει και να σταματήσει τις «διαθεσιμότητες»-απολύσεις των εργαζομένων του Δημοσίου. Ο αγώνας των «διαθέσιμων»-απολυμένων καθαριστριών είναι αγώνας για όλους τους «διαθέσιμους»-απολυμένους του Δημοσίου. Είναι αγώνας για την εργασία, τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια όλου του λαού και της νεολαίας.»

Για κλίμα τρομοκρατίας κάνουν λόγο με ανακοίνωσή τους και οι απολυμένες καθαρίστριες του υπoυργείου Οικονομικών. Όπως σημειώνουν, η κυβέρνηση χρησιμοποιεί παλαιές και δοκιμασμένες μεθόδους για να τις κάμψει. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι : «Μετά τους ξυλοδαρμούς, τους τραυματισμούς και τις χυδαίες επιθέσεις που δεχθήκαμε τις προηγούμενες ημέρες, η Κυβέρνηση επιλέγει να χρησιμοποιήσει «παλαιές και δοκιμασμένες» μεθόδους για να μας τρομοκρατήσει.»

katharistriesPPPP

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο εδώ και καιρό

 

Τη  «συνήθη τακτική» των δυνάμεων καταστολής να προβαίνουν σε αναίτιες προσαγωγές ατόμων, με πρόσχημα την εμφάνισή τους καταγγέλλει από την πλευρά της και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση που εξέδωσε:
«Ο φόβος έχει αλλάξει στρατόπεδο εδώ και καιρό» δηλώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι η  «νίκη του αγώνα των καθαριστριών θα είναι νίκη για όλον τον κόσμο της εργασίας και της νεολαίας διότι το φόβο και την τρομοκρατία δεν τον σπάει ο καθένας μόνος του αλλά όλοι μαζί! »

By