Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στρατούλης: Οι ισχυρισμοί Βρούτση δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα

«Να φύγει η, υποτακτική στην τρόικα, κυβέρνηση»

STRATOULIS

Τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση περί αύξησης των προσλήψεων το πρώτο εξάμηνο του 2014 με αφορμή τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ, σχολίασε με καυστικό τρόπο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Ο κ. Στρατούλης υποστηρίζει στην ανακοίνωση του πως «οι ισχυρισμοί του υπουργού Εργασίας δεν έχουν σχέση με την τραγική πραγματικότητα» και κατηγορεί την κυβέρνηση πως » με τις πολιτικές σφαγιαστικής λιτότητας διπλασίασε την ανεργία» φτάνοντας τα ποσοστά «σε πρωτοφανή για τη χώρα υψηλά επίπεδα». Παράλληλα την καλεί για άλλη μία φορά «να φύγει το ταχύτερο δυνατόν».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Στρατούλη

«Οι άνεργοι θέλουν δουλειές και όχι συστηματικό δούλεμα από την κυβέρνηση

Οι ισχυρισμοί του Υπουργού Εργασίας ότι δήθεν αυξήθηκαν οι προσλήψεις σε σχέση με τις απολύσεις το α’ εξάμηνο του 2014, εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, δεν έχουν καμία σχέση με την τραγική πραγματικότητα που βιώνουν οι 1,4 εκατομμύρια άνεργοι και οι οικογένειες τους, αλλά ούτε καν με τα χθεσινά επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ., που δείχνουν ότι τα ποσοστά ανεργίας εξακολουθούν να κινούνται σε πρωτοφανή υψηλά για τη χώρα μας επίπεδα.

Οι μνημονιακές κυβερνήσεις-και ιδιαίτερα η σημερινή- θα πρέπει να αισθάνονται αιώνια πολιτική ντροπή απέναντι στο λαό και στη νεολαία γιατί με τις πολιτικές σφαγιαστικής λιτότητας διπλασίασαν την ανεργία από το 9,2% που ήταν το 2009 στο 27,3% το 2014 και τους ανέργους από 400.000 σε 1,3 έως 1,4 εκατομμύρια.

Η υποτακτική στην τρόικα κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου πρέπει να φύγει το ταχύτερο δυνατόν πριν φτάσει την φτώχεια, την ανεργία και την οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση στη χώρα μας σε ανεπίστρεπτα επίπεδα ακόμα βαθύτερης ανθρωπιστικής κρίσης.

By