Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στρατούλης: Το μόνο που εγγυάται η κυβέρνηση είναι φτώχεια για όλους

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα αφορά ελάχιστους»

STRATOULIS

Mε καυστικό τρόπο σχολίασε τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος σε δήλωση του κατηγορεί την κυβέρνηση πως το μόνο που εγγυάται είναι «φτώχεια για όλους». Παράλληλα ο κ. Στρατούλης σημειώνει, μεταξύ άλλων, πως «φτωχοποιείται» ο λαός και υπογραμμίζει την ανάγκη για «εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Στρατούλη

«Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που συζητά το Υπουργείο Εργασίας με την τρόικα, με τον τρόπο και τις προϋποθέσεις που θα εφαρμοστεί και με τα εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα δημοσίων πόρων που προβλέπεται να διατεθούν, θα αφορά ελάχιστους και το μόνο που θα εγγυάται θα είναι η φτώχεια για όλους. Στην ουσία η κυβέρνηση θα θέτει τους κατώτατους όρους διαβίωσης και θα επιδοτεί την επί μακρόν διατήρησή τους.

Η κυβέρνηση αφού πρώτα με τις μνημονιακές πολιτικές της φτωχοποιεί το λαό έρχεται μετά να επουλώσει κάποιες από τις πληγές που αφήνει πίσω της η ακραία φτώχεια που η ίδια δημιουργεί, θυμίζοντας τη λαϊκή παροιμία «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι».

Η τρόικα όμως και η κυβέρνηση θα πρέπει να καταλάβουν ότι ο λαός και η νεολαία απαιτούν εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς για όλους και όχι ψίχουλα κρατικής φιλανθρωπίας» .

By