Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Στροφή σε μη πολιτικά πρόσωπα από Βενιζέλο

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως στον επερχόμενο ανασχηματισμό θα μπορούσαν να συμμετέχουν και ικανά στελέχη από όλους του χώρους.

PASOK POLSYMB1Μια ακόμα δήλωση που… τάραξε τα νερά του ΠΑΣΟΚ έκανε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, που σημείωσε πως στον ανασχηματισμό που χρονολογείται για τον Ιούλιο -μετά το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας- θα μπορούσαν να συμμετέχουν και μη πολιτικά πρόσωπα.

Όπως αναφέρουν πηγές από την Ιπποκράτους, αυτή η «αλλαγή» του κ. Βενιζέλου οφείλεται σε δύο λόγους: Πρώτον, γιατί επιδιώκει να δώσει το στίγμα της κυβέρνησης «των καλύτερων» χωρίς μόνο κομματικά χαρακτηριστικά και δεύτερον γιατί επιθυμεί να παραμείνει στην κυβέρνηση, τόσο ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυταρής (ήταν δική του πρόταση) όπως και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας.

Άλλες πηγές τονίζουν πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ζητήσει από τον Αντώνη Σαμαρά να έχει το ΠΑΣΟΚ εκπροσώπηση σε ποσοστό τουλάχιστον 25% σε σχέση με το σύνολο των προσώπων που θα απαρτίζουν την νέα κυβέρνηση.

By