Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης για Χρυσή Αυγή: Τη βρώμα και τη βία, δεν τα κρύβεις

«Το μνημόνιο δεν σκίζεται, πρέπει να κάνουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης που να απαντά στα μεγάλα θέματα της χώρας» τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού

theodorakisA

«Το μνημόνιο δεν σκίζεται, πρέπει να κάνουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης που να απαντά στα μεγάλα θεματα της χώρας», είπε σε συνέντευξη του στον real.fm  ο Σταύρος Θεοδωράκης, που δήλωσε ανοιχτός σε συνεργασίες στη βάση ωστόσο, ενός σχεδίου.

«Έχω μεγαλύτερες φιλοδοξίες από το να γίνω ο Βενιζέλος του Σαμαρά. Μπαίνεις στην πολιτική γιατί νιώθεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα. Ο καθένας μια δική του ιστορία συνωμοσίας, δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη δημοτικότητά μου και υψηλούς τόνους απέναντι σε όλους, γιατί ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος, στις πλατείες ο κόσμος ζητάει αίμα. Εγώ από την πρώτη στιγμή δεν βγήκα με αυτό το πρόσωπο, γιατί δεν προέχει να κερδίσω πέντε ψήφους παραπάνω αλλά να βρούμε μία γλώσσα συνεννόησης. Το μέλλον θέλει συνεργασίες”, ανεφερε.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, είπε οτι τη βρώμα, το λάθος και τη βία δεν πρέπει να τα κρύβεις, ενώ απάντησε σε ερωτήσεις για θέματα μεταναστών, εξοπλισμών κλπ.

Για τις επικρίσεις που δέχεται Το Ποτάμι

“Ένα κόμμα 3 μηνών έχει αρχές αλλά δεν έχει επεξεργασμένες απαντήσεις για όλα τα ζητήματα. Βγήκαμε όμως και πήραμε αμέσως θέσεις για τα θέματα που έχουν προκύψει αυτό το τρίμηνο. Για το θέμα του αιγιαλού, για το θέμα με τις τράπεζες και κάναμε πρώτοι προτάσεις για το Σύνταγμα όταν η Ν.Δ. μιλούσε ακόμη για Γερουσία. Τα πράγματα που ξέρει κάποιος για ένα κόμμα στην Ελλάδα, ξέρει τα ίδια για Το Ποτάμι. Ο κόσμος με ξέρει, ξέρει τις αρχές μου, ξέρει σε ποιο στρατόπεδο ήμουν στη δημοσιογραφία, στο στρατόπεδο της συναίνεσης για τη χώρα, της συνεργασίας. Η χώρα πρέπει να συννενοηθεί. Ο εμφύλιος δεν θα οδηγήσει πουθενά, δεν μπορούμε να κυβερνήσουμε με το παλιό πολιτικό δυναμικό. Σημασία έχει να θέτεις συγκεκριμένα πράγματα για τη χώρα, συγκεκριμένα πράγματα για τους ανθρώπους. Έχω μεγαλύτερες φιλοδοξίες από το να γίνω ο Βενιζέλος του Σαμαρά. Μπαίνεις στην πολιτική γιατί νιώθεις ότι μπορείς να τα κάνεις όλα. Ο καθένας μια δική του ιστορία συνωμοσίας, δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας. Μπορούσα να χρησιμοποιήσω τη δημοτικότητά μου και υψηλούς τόνους απέναντι σε όλους, γιατί ο κόσμος είναι πολύ θυμωμένος, στις πλατείες ο κόσμος ζητάει αίμα. Εγώ από την πρώτη στιγμή δεν βγήκα με αυτό το πρόσωπο, γιατί δεν προέχει να κερδίσω πέντε ψήφους παραπάνω αλλά να βρούμε μία γλώσσα συνεννόησης. Το μέλλον θέλει συνεργασίες”.

Για τους μετανάστες

Η χώρα πρέπει να έχει κλειστά σύνορα. Πρέπει να υπάρχει η Φρόντεξ και να φυλάει τα σύνορά μας. Είναι ντροπή που δεν έχουμε δώσει ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών που πηγαίνουν σχολείο εδώ και είναι λάθος που καταργήσαμε τη δυνατότητα οι μετανάστες να συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές”.

Για το τραπεζικό σύστημα

Η δική μας πρόταση είναι ξεκάθαρη: ο Σαμαράς λέει “θα το ρυθμίσει η αγορά”, ο Τσίπρας “να βγάλουμε κομματικούς τραπεζίτες”, Το Ποτάμι λέει ούτε το ένα ούτε το άλλο, ο μεγάλος τραπεζίτης της χώρας, ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος, που ελέγχει τα μεγάλα δάνεια της χώρας, να βγαίνει από δημόσιο, ανοιχτό, διεθνή διαγωνισμό. Το προτείναμε αυτό αλλά έχω σιωπή και από τις δύο πλευρές”.

Για το μνημόνιο

Είμαι ακριβοδίκαιος απέναντι και στα δύο λάθη της χώρας, και τη δεξιά και την εμφανιζόμενη ως αριστερά. Το μνημόνιο δεν σκίζεται, πρέπει να κάνουμε ένα εθνικό σχέδιο δράσης που να απαντά στα μεγάλα θέματα της χώρας.”

Για το Σκοπιανό

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη: μια σύνθετη ονομασία, γιατί όταν ρίχνεις την μπάλα στην εξέδρα, γυρίζεις να διαπραγματευτείς από το μηδέν.”

Για το Κυπριακό

Δεν μπορώ να το δεχτώ και να ξεχάσω τη βόρεια Κύπρο, πρέπει να επιμείνουν οι Κύπριοι για την επανένωση του νησιού.”

Σε ερώτηση “Ευρώπη πάση θυσία;” ο επικεφαλής Tου Ποταμιού απάντησε:

“Το 80% των ελληνικών προϊόντων πηγαίνει στην Ευρώπη. Αν μου πουν ότι έχουμε μια άλλη αγορά, να το πουν, η Ελλάδα δεν έχει κανέναν μέλλον με τη δραχμή, θα αποκτήσει μια εικόνα βόρειας Αφρικής.”

Για τη Χρυσή Αυγή

“Η δική μου άποψη είναι ότι τη βρώμα, το λάθος, τη βία δεν τα κρύβεις. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να κρύβεις το πρόβλημα, πρέπει να μιλάς για το πρόβλημα. Για μένα οι άνθρωποι της Χρυσής Αυγής πρέπει να απολογούνται και στους δημοσιογράφους.”

Για τους εξοπλισμούς

“Όταν όλο το δημόσιο πολιτικό σύστημα χειροκροτούσε για τα αεροπλάνα, για τα υποβρύχια, για τα τανκς, εγώ τότε έλεγα ότι η ιστορία αυτή γίνεται για να δώσουμε μίζες στο πολιτικό σύστημα.”

Για την υπόθεση Μπαλτάκου

“Αυτό αποδεικνύει ποιους ανθρώπους έχει ο Σαμαράς στον πλευρό του.”

Για τους μισθούς

“Για τον κατώτατο μισθό έχουμε τρεις απαντήσεις: δουλειές, δουλειές, δουλειές. Τα διά νόμου 500 ή 1000 ευρώ μόνο την αγορά θα γονατίσουν. Η χώρα δεν θα βγει από την κρίση αν δεν αρχίσει να παράγει και να εξάγει”.

Για τις Σκουριές

“Έχω εμπιστοσύνη στο συμβούλιο επικρατείας και τις αποφάσεις του, ο πλούτος της χώρας πρέπει να αξιοποιηθεί όχι με συμβάσεις χαριστικές αλλά με αποφάσεις της τοπικής κοινωνίας.”

By