Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στ. Θεοδωράκης: «Ο εμπρησμός της Athens Voice είναι έργο φασιστών»

«Δεν ήταν στόχος η Athens Voice. Στόχος ήταν μια εφημερίδα και έτσι πρέπει να το βλέπουμε»

athensvoice1

«Έργο φασιστών» αποτελεί, σύμφωνα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, η εμπρηστική επίθεση στα γραφεία της Αthens Voice, τα οποία επισκέφθηκε σήμερα.

«Δεν ξέρω πώς αυτοπροσδιορίζονται αυτοί που έβαλαν την φωτιά, αλλά αυτό που βλέπουμε είναι έργο φασιστών. Οι φασίστες αρνούνται τη διαφορά και οι φασίστες έκαιγαν εφημερίδες στην Ιταλία, στη Γερμανία», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Ερωτηθείς γιατί θεωρεί ότι στοχοποιήθηκε η συγκεκριμένη εφημερίδα, ανέφερε ότι δεν νομίζει πως «είναι μια φωτιά με στόχο την Athens Voice».

«Αν ήταν σε αυτό το δρόμο- σε έναν αφύλακτο δρόμο- μια άλλη εφημερίδα πιθανόν να καίγανε μια άλλη εφημερίδα. Δεν θεωρώ δηλαδή ότι κάνουν διακρίσεις αυτοί οι άνθρωποι. Δεν ήταν στόχος η Athens Voice. Στόχος ήταν μια εφημερίδα και έτσι πρέπει να το βλέπουμε», πρόσθεσε.

Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ακόμη ότι «όλοι οι πολίτες, όλα τα κόμματα και κυρίως και η αριστερά που υποτίθεται ότι έχει βληθεί από αυτές τις συμπεριφορές στο παρελθόν, θα πρέπει να είναι πολύ επιθετική και απέναντι σε όλους αυτούς που θεωρούν ότι με ένα στουπί και λίγη βενζίνη μπορούν να κάνουν πολιτική».

By