Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή

Δεκάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, από το ύψος της πλατείας Συντάγματος μέχρι το ύψος της Καπνικαρέας

katastimataA

Δεκάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του εμπορίου έχουν συγκεντρωθεί στην οδό Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας, από το ύψος της πλατείας Συντάγματος μέχρι το ύψος της Καπνικαρέας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα διαμαρτυρόμενοι για τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή.

Χρησιμοποιώντας τα πανό, οι συγκεντρωθέντες στέκονται μπροστά από προσόψεις καταστημάτων, δίχως όμως να εμποδίζουν την είσοδο πελατών σε αυτά.

Την άποψη ότι η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές δεν προκαλεί αύξηση του τζίρου στο εμπόριο, εξέφρασε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Πάνος Βασιλόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Πρόσθεσε, δε, ότι το 90% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα έχουν κάτω από δέκα εργαζόμενους και απασχολούν το 80% του κόσμου της εργασίας. Ακόμη επεσήμανε, ότι με τις μειώσεις των μισθών δεν μπορεί να υπάρξει αύξηση της κατανάλωσης, ο τζίρος δεν έχει αυξηθεί, ούτε η ανεργία έχει μειωθεί και ότι η υιοθέτηση του μέτρου εξυπηρετεί μόνον τις μεγάλες πολυεθνικές του εμπορίου. Η διέλευση των περαστικών στην οδό Ερμού γίνεται απρόσκοπτα, αλλά η κίνηση μέσα στα καταστήματα παραμένει μικρή.

By