Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα τους εργαζομένους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης 

apergia poreia ellada athina
© FOSPHOTOS Angeliki Panagiotou

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα τους εργαζομένους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να εκφράσουν την αντίθεσή τους στον υπό ψήφιση στη Βουλή προϋπολογισμό του 2014. Η συγκέντρωση θα γίνει στο Σύνταγμα και από την ΓΣΕΕ επισημαίνεται σε ανακοίνωσή της ότι ο προϋπολογισμός που έχει συντάξει η κυβέρνηση για τον επόμενο χρόνο περιορίζεται στο στενό πλαίσιο της «μονομερούς εισπρακτικής, λογικής».

Κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «κλείνει τα μάτια» στο επερχόμενο «φοροδοτικό κραχ», καθώς η φοροδοτική ικανότητα των πολιτών έχει εξαντληθεί και στην υπονόμευση έτσι της κοινωνικής συνοχής με την εισοδηματική καθίζηση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας. Παράλληλα αναφέρεται στην «απαράδεκτη» απαίτηση της τρόικας για άρση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως με τον προϋπολογισμό του 2014 συνεχίζεται για ένα ακόμη έτος η αντιλαϊκή πολιτική των περιοριστικών μέτρων, της σκληρής λιτότητας και της δραματικής μείωσης των κονδυλίων για την παιδεία, την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση.

Υποστηρίζει ακόμη πως ο φετινός κρατικός προϋπολογισμός αποτυπώνει ανάγλυφα την προσπάθεια της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ να συμπιέσουν ακόμα περισσότερο το εργατικό εισόδημα, να εξαφανίσουν κοινωνικούς τομείς και υπηρεσίες, να επιβάλουν ένα ληστρικό φορολογικό σύστημα, πολιτική που, όπως τονίζει, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τα λαϊκά στρώματα στην πλήρη φτωχοποίηση.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By