Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοικητικών έξω από τη ΓΑΔΑ

 Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κλήθηκαν να εξετασθούν ενόρκως στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας, στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται

gada-dioiBB

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί έξω από τη ΓΑΔΑ οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθηνών, με φόντο την 48ωρη απεργία, καθώς εκεί είχαν κληθεί να καταθέσουν τα μέλη του προεδρείου της Γενικής Συνέλευσης της 2ας Δεκεμβρίου.

Οι εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων κλήθηκαν να εξετασθούν ενόρκως στην υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας, στο 2ο τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, στο πλαίσιο προανακριτικής εξέτασης που διενεργείται, κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Στην ανακοίνωσή τους οι διοικητικοί υπάλληλοι  τονίζουν χαρακτηριστικά: «Δηλώνουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση του απεργιακού μας αγώνα και της συνδικαλιστικής δράσης των εργαζομένων στο ΕΚΠΑ.

Υπερασπιζόμαστε το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμά μας στην ελεύθερη συγκρότηση και λειτουργία των συλλογικών μας οργάνων. Ζητάμε από όλους τους κοινωνικούς φορείς να εκφράσουν μαζικά την αντίθεσή τους στην αντιδημοκρατική παρέμβαση του κράτους και των κατασταλτικών μηχανισμών».

Την ίδια ώρα, οι διοικητικοί υπάλληλοι προειδοποιούν με ανακοίνωσή τους ότι η έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας χωρίς επαρκές προσωπικό ενέχει σοβαρούς κινδύνους για την ομαλή εξέλιξη του εξαμήνου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By