Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ΠΟΕ- ΟΤΑ και ΟΛΜΕ έξω από το ΣτΕ

Συζητείται στο ΣτΕ  η  προσφυγή των εργαζομένων κατά του νόμου για τη διαθεσιμότητα 

symvoulio-epikrateias

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από το ΣτΕ, όπου εκδικάζεται η προσφυγή της ΠΟΕ – ΟΤA κατά του νόμου της διαθεσιμότητας. Η ένταση ξεκίνησε όταν οι διαδηλωτές έκλεισαν την Πανεπιστημίου και οι αστυνομικές δυνάμεις προσπάθησαν να τους αποτρέψουν. Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν μπουκάλια νερού και πλαστικά ποτήρια προς τους άνδρες των ΜΑΤ και αυτοί απάντησαν με την περιορισμένη ρήψη χημικών.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν μεταξύ άλλων μέλη της ΠΟΕ – ΟΤΑ, εργαζόμενοι στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, σχολικοί φύλακες και μαθητές λυκείων.

Eν τω μεταξύ, η ΠΟΕ- ΟΤΑ ζητά από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης να ανακοινώσει άμεσα τους πίνακες βαθμολογικής κατάταξης των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα, ανά κατηγορία προσωπικού και ανά φορέα, που πρόκειται να δώσουν εξετάσεις για τις θέσεις στην Ελληνική Αστυνομία.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, αυτό συνάδει με «όσα ο υπουργός έχει υπογράψει», ενώ το αντίθετο «εκθέτει ανεπανόρθωτα τον υπουργό και αποδεικνύει στην πράξη ότι η συγκεκριμένη εγκύκλιος είναι διάτρητη».

Όπως σημειώνει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι δημοτικοί αστυνομικοί που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα καλούνται να εξετασθούν στα σωματικά, ψυχικά και διανοητικά τους προσόντα, αλλά και να υποβληθούν σε σειρά υγειονομικές εξετάσεις, χωρίς να γνωρίζουν τη βαθμολογική τους κατάταξη, αντίθετα με ό,τι αναγράφεται στην εγκύκλιο. Όμως, «η γνώση της σειράς κατάταξης είναι κεφαλαιώδους σημασίας για την απόφαση ενός υποψηφίου να συμμετάσχει ή να απέχει από τη διαδικασία».

Κι αυτό, διότι οι εξετάσεις διεξάγονται μόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διαρκούν τρεις ημέρες και μοιραία η συμμετοχή σε αυτές συνεπάγεται έξοδα, ειδικά για όσους προέρχονται από απομακρυσμένες περιοχές. Επιπρόσθετη δαπάνη αποτελεί η προσκόμιση μιας σειράς ιατρικών εξετάσεων που ζητούνται. Ζητείται, λοιπόν, η ανακοίνωση της βαθμολογικής κατάταξης του ΑΣΕΠ, καθώς όσοι είναι τελευταίοι στον πίνακα είναι πολύ πιθανό να μην υποβληθούν στα έξοδα για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία.

By