Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εμποροϋπαλλήλων στην Ερμού

Γιακουμάτος: «Αδιανόητο να είναι η Ελλάδα αλυσοδεμένη στο χθες»

giakoumatos600_280114

Με απεργία «υποδέχονται» σήμερα οι εμποροϋπάλληλοι το μέτρο της λειτουργίας των καταστημάτων, σε δέκα περιοχές τις χώρας, όλες τις Κυριακές του χρόνου.

Μάλιστα για σήμερα στις 11.00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον πεζόδρομο της Ερμού, ενώ ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έχει απευθύνει συστάσεις στους εμπόρους να μην ανοίξουν τα καταστήματα, εμμένοντας στη λειτουργία «μόνο 7 παραγωγικές Κυριακές του χρόνου».

Στο ενδεχόμενο να αρθεί η απόφαση για λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές σε δέκα περιοχές εφόσον δεν αποδώσει, αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, μιλώντας σήμερα το πρωί στην τηλεόραση του MEGA.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η εφαρμογή του μέτρου είναι πιλοτική, έχει ισχύ για οκτώ μήνες και συγκεκριμένα έως τις 15/03/2015.

Στο διάστημα αυτό, σύμφωνα με τον κ. Γιακουμάτο θα γίνει αξιολόγηση για το εάν αυξήθηκε η απασχόληση και ο τζίρος των καταστημάτων και στη συνέχεια θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις.

Απαντώντας σε όσους αντιδρούν στο μέτρο, ο υφυπουργός τόνισε πως είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό και επεσήμανε πως είναι «αδιανόητο», σε όλη την Ευρώπη να είναι τα καταστήματα ανοιχτά και η Ελλάδα να είναι «αλυσοδεμένη στο χθες».

Βροχή τα πρόστιμα

Επίσης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος έστειλε αυστηρή προειδοποίηση ότι θα πέσουν βροχή τα πρόστιμα, σε όσους δεν συμμορφωθούν με την υπουργική απόφαση του υποχρεωτικού ζυγίσματος του ψωμιού.

Ο κ. Γιακουμάτος διαμήνυσε πως «από την 1η Αυγούστου, όπου δεν πίπτει η συμφωνία και ο λόγος, θα πίπτει ράβδος» και πρόσθεσε πως σε όσους αγνοήσουν την απόφαση, θα επιβληθούν πρόστιμα «που θα τρίβουν τα μάτια τους».

Σχετικά με  τις καταγγελίες που καταγράφονται καθημερινά και αφορούν το κάπνισμα στα καταστήματα μαζικής εστίασης ο υφυπουργός Ανάπτυξης προχώρησε σε μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση. «Στο τσιγάρο υπάρχει ο άρρωστος, ο εξαρτημένος. Ο φουκαράς, ο ταλαίπωρος ο καπνιστής που τον κυνηγάτε όλοι οι ρατσιστές. Αυτός δεν πάει να καπνίσει, για να κλέψει, είναι άρρωστος, είναι εξαρτημένος» ανέφερε ο κ. Γιακουμάτος.

By