Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκέντρωση και πορεία στον Πειραιά από εργαζόμενους στα λιμάνια

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην πλατεία Καραϊσκάκη

limaniDDD

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις των λιμανιών, με αφορμή και τη σημερινή ενημέρωση στη Βουλή από το ΤΑΙΠΕΔ για την ιδιωτικοποίηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν σήμερα στον Πειραιά εκπρόσωποι φορέων και εργαζόμενοι των λιμανιών. Σημειώνεται ότι η Ομοσπονδία των Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ) αλλά και η Ένωση Αρχιεργατών και Λιμενεργατών ΟΛΠ συμμετέχει σήμερα στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ.

Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην πλατεία Καραϊσκάκη και, φωνάζοντας συνθήματα κατά των ιδιωτικοποιήσεων των λιμανιών, πραγματοποίησαν πορεία προς τον ΟΛΠ.

Αντιπροσωπεία από το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, την Παμπειραϊκή Επιτροπή κατά της πώλησης του ΟΛΠ, της ΟΜΥΛΕ αλλά και της Ένωσης Λιμενεργατών επισκέφθηκαν τη διοίκηση του ΟΛΠ, στην οποία επέδωσαν εκ μέρους 37 φορέων του Πειραιά, ψήφισμα διαμαρτυρίας για το θέμα της πώλησης του 67% των μετοχών της ΟΛΠ ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ.

Η διοίκηση του Οργανισμού δεσμεύτηκε να προωθήσει τις θέσεις και τις απόψεις των εκπροσώπων των εργαζομένων και των φορέων του Πειραιά στο υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και στο ΤΑΙΠΕΔ.

By