Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση στα Εξάρχεια ενάντια στις μαφίες

«Η κατάσταση σε κάποια σημεία των Εξαρχείων είναι εδώ και 2-3 χρόνια απελπιστική με τις μαφίες να λυμαίνονται τους ελεύθερους χώρους στήνοντας νέες πιάτσες για το εξαιρετικά κερδοφόρο εμπόριο ναρκωτικών»

exar480

Συγκέντρωση στην πλατεία Εξαρχείων και ανοιχτή λαϊκή συνέλευση έχει προγραμματιστεί για τις 18:30 σήμερα, Πέμπτη, από την Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων. Η κινητοποίηση έχει στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν δημιουργήσει οι μαφίες που λυμαίνονται την περιοχή.

Η Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Εξαρχείων επισημαίνει σε ανακοίνωσή της:

«Η κατάσταση σε κάποια σημεία των Εξαρχείων είναι εδώ και 2-3 χρόνια απελπιστική με τις μαφίες να λυμαίνονται τους ελεύθερους χώρους στήνοντας νέες πιάτσες για το εξαιρετικά κερδοφόρο εμπόριο ναρκωτικών, με ξυλοδαρμούς τυχαίων περαστικών που βαφτίζονται «φασίστες» ή «πρεζέμποροι», με τσαμπουκάδες, μαχαιρώματα, λιντσαρίσματα από νταραβεριτζήδες στο όνομα της προστασίας της πλατείας, με σεξιστικές συμπεριφορές που κάνουν κάποια σημεία απροσπέλαστα για τις γυναίκες, με ληστείες σε μικρομάγαζα, όλα υπό την εποπτεία της αστυνομίας που όταν αναλαμβάνει δράση είναι για να μαζέψει πριν και μετά από τις πορείες, άσχετο κόσμο στο σωρό. Πολυκατοικίες αδειάζουν, ακίνητα ξεπουλιούνται όσο-όσο, ο κοινωνικός ιστός της περιοχής διαλύεται, τα Εξάρχεια μετατρέπονται σε διασκεδαστήριο όπου καθημερινά εκτονώνονται στρατιές νέων ανθρώπων από όλη την Αττική. Αν πιστεύουμε ότι το πρόβλημα δεν θα φτάσει στην δική μας πόρτα και συνεχίσουμε να συζητάμε το θέμα μεταξύ μας ελπίζοντας ότι κάποιος άλλος θα το λύσει, είμαστε χαμένοι από χέρι, στο τέλος θα νικήσει η βαρβαρότητα. Όλοι μαζί πρέπει να κινητοποιηθούμε και να κινητοποιήσουμε κόσμο για να το αντιμετωπίσουμε ενωμένοι».

Τη στήριξή του στις πρωτοβουλίες των κατοίκων δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Εξαρχείων. Σε ανακοίνωσή του επισημαίνει: «Τα Εξάρχεια εδώ και χρόνια υποβαθμίζονται σε όλους τους τομείς. Με ευθύνη των κυβερνήσεων και του Δήμου, σχολεία κλείνουν, οι κοινωνικές υπηρεσίες συρρικνώνονται… Αυτή η υποβάθμιση έχει στόχο να αναιρέσει τον χαρακτήρα των Εξαρχείων ως περιοχής έντονης πολιτικής και πολιτιστικής δράσης και να εκδιώξει τους κατοίκους» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κινητοποίηση των κατοίκων πραγματοποιείται δύο ημέρες μετά τους πυροβολισμούς που έπεσαν στο  ΒΟΞ τα ξημερώματα της περασμένης Τρίτης  στην κεντρική είσοδο του κατειλημμένου κοινωνικού κέντρου.

 

By