Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συγκέντρωση στην Πάτρα για τους αλλοδαπούς εργάτες της Νέας Μανωλάδας

Συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση dikastirio1

Συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια της Πάτρας που στη συνέχεια επεκτάθηκε στους κεντρικούς της πόλης πραγματοποίησαν διαδηλωτές προς συμπαράσταση των αλλοδαπών εργατών καθώς σήμερα συνεχίστηκε σήμερα στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Πάτρας, η ακροαματική διαδικασία για την υπόθεση της επίθεσης εναντίον μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα, τον Απρίλιο του 2013, στη διάρκεια της οποίας είχαν τραυματιστεί 28 εργάτες.

Στην υπόθεση κατηγορούνται τέσσερα άτομα, ο ενοικιαστής και τρεις επιστάτες καλλιέργειας με φράουλες. Οι δύο μάρτυρες κατηγορίας κατέθεσαν μεταξύ άλλων, ότι τη στιγμή της επίθεσης άκουσαν πυροβολισμούς στο αέρα, προσθέτοντας ότι κάποιοι από τους πυροβολισμούς ήταν και σε ευθεία βολή.

Επίσης ανέφεραν, ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης που είχαν κάνει στη Νέα Μανωλάδα, την ημέρα της επίθεσης, δεν ήθελαν μόνο να διαμαρτυρηθούν για τη μη καταβολή δεδουλευμένων, αλλά και να ενημερώσουν νεοπροσληφθέντες εργάτες γης, ότι υπήρχε κίνδυνος και για τα δικά τους δεδουλευμένα.

Στο μεταξύ, η πλευρά των συνηγόρων πολιτικής αγωγής ενημέρωσε το δικαστήριο για την καταγγελία και τη μήνυση που έκανε αλλοδαπός εργάτης γης, σύμφωνα με την οποία, άγνωστα άτομα τον χτύπησαν μέσα στο πρόχειρο κατάλυμα που μένει.

By