Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Συγκεντρώσεις για την επέτειο του Αλέξη Γρηγορόπουλου

Σε ρυθμό προετοιμασίας όλη η χώρα για τις πορείες της Παρασκευής

grigoropoulosalexisΠέντε χρόνια συμπληρώνονται την ερχόμενη Παρασκευή από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Στη μνήμη του αδικοχαμένου 16χρονου μαθητή έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και επαρχιακές πόλεις.

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί μαθητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή, ενώ στις έξι το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση μνήμης και πορεία που θα ξεκινήσει από το ίδιο σημείο. Τροποποιήσεις θα υπάρξουν στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται να κλείσουν και αρκετοί κεντρικοί σταθμοί του μετρό.

Ο μικρός Αλέξης δολοφονήθηκε από τον ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα στην περιοχή των Εξαρχίων την 6η Δεκεμβρίου του 2008. Η πράξη αυτή προκάλεσε τα πιο έντονα επεισόδια στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις από τα γεγονότα του Πολυτεχνείου. Τις ημέρες που ακολούθησαν τη δολοφονία, οι διαμαρτυρίες έλαβαν χαρακτήρα λαϊκής εξέγερσης.

Στην περσινή επέτειο, μετά την πορεία προς τη Βουλή, κάποιοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την πλατεία Εξαρχείων, βάζοντας φωτιές σε κάδους τον οδών Εμ. Μπενάκη και Α. Μεταξά, ενώ ακολούθησαν βόμβες μολότοφ και πετροπόλεμος με τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By