Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Οι εμποροϋπάλληλοι διαμαρτύρονται για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές

katastimata

Με απεργία και συγκεντρώσεις απάντησαν οι εμποροϋπάλληλοι, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στα ανοικτά καταστήματα, λόγω των εκπτώσεων.

Στην πρωτεύουσα, μέλη ομοσπονδιών εργαζομένων και οργανώσεων πραγματοποίησαν πορεία στην Ερμού, τοποθετώντας πανό έξω από μεγάλα καταστήματα.

Από νωρίς το πρωί, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στην περιοχή του εμπορικού κέντρου.

Στη Θεσσαλονίκη η συγκέντρωση έγινε στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους , όπως η Ερμού, η Αγίας Σοφίας, η Τσιμισκή και η Βενιζέλου.

Στη διάρκεια της πορείας φώναζαν συνθήματα υπέρ της διατήρησης της αργίας της Κυριακής ως τη μοναδική σταθερή μέρα ανάπαυσης των εργαζομένων και μοίραζαν φυλλάδια τυπωμένα στην ελληνική, αλλά και στην αγγλική γλώσσα, ώστε να ενημερωθούν και οι τουρίστες για τις θέσεις τους.

Νωρίτερα στους συγκεντρωμένους μίλησε η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, Σοφία Καλαντίδου.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις «Λευκές Νύχτες» που διοργανώνονται στην Αττική με ανοιχτά τα καταστήματα έως αργά το βράδυ.

«Είναι “μαύρες” για τους εμποροϋπαλλήλους, επειδή μας υποχρεώνουν να δουλέψουμε έως τις τρεις τα ξημερώματα» ανέφερε.

Την αντίθεσή τους στο μέτρο εξέφρασαν με ξεχωριστή συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μέλη του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου και Χάρτου, του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων, και της Ελευθεριακής Συνδικαλιστικής Ένωσης.

By