Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Συγκλονισμένο το Χόλιγουντ από την ξαφνική απώλεια του Robin Williams

Την συντριβή και την οδύνη τους εξέφρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αστέρες της showbiz

robin-williams

Η είδηση του θανάτου του χολυγουντιανού ηθοποιού Robin Williams έχει προκαλέσει παγκόσμια θλίψη με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αυτοκτονία δια απαγχονισμού.

Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός το τελευταίο διάστημα, όπως αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα, έπασχε από μανιοκατάθλιψη, ενώ ήταν γνωστός ο αγώνας που έδινε για να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά.
Ο Robin Williams είχε γεννηθεί στις 21 Ιουλίου, 1951 στo Σικάγο. Ήταν γνωστός για τη συμμετοχή του στις ταινίες: «Καλημέρα Βιετνάμ», «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών», «Ο βασιλιάς της μοναξιάς» και «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ». Είχε βραβευτεί με Όσκαρ Β” ανδρικού ρόλου το 1997 για την ταινία «Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ» και είχε προταθεί άλλες τρεις φορές για βραβείο όσκαρ (Τρεις υποφηφίοτητες για όσκαρ Α” ανδρικού ρόλου).

Τόσο ως κωμικός όσο και ως δραματικός ηθοποιός κατάφερε να ξεχωρίσει στο χώρο του θεάματος. Είχε συνεργαστεί με την αφρόκρεμα του αμερικανικού  κινηματογράφου. Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ τον επέλεξε για Πίτερ Παν στο «Κάπτεν Χουκ», ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο βρέθηκε στο πλευρό του στα «Ξυπνήματα» όπου ο Γουίλιαμς υποδύθηκε τον γιατρό Ολιβερ Σακς και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανέτρεψε τελείως την εικόνα του Γουίλιαμς δίνοντάς του τον ρόλο ενός δολοφόνου κατά συρροή στην «Insomnia» με συμπρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο. Στην «Τελική πράξη» έδωσε μια πολύ ιδιαίτερη και χαμηλών τόνων ερμηνεία παίζοντας έναν «μοντέρ ανθρώπινων αναμνήσεων», ενώ στον «Σκοτεινό θάλαμο» ήταν κυριολεκτικά σπαραχτικός παίζοντας έναν μοναχικό άνθρωπο που εισχωρεί στις ζωές των ανθρώπων ενώ εμφανίζει τις φωτογραφίες τους.

Συντετριμμένη η σύζυγος του Susan Schneider

«Αυτό το πρωί έχασα τον σύζυγό μου και τον καλύτερό μου φίλο, ενώ ο κόσμος έχασε έναν αγαπημένο καλλιτέχνη και ένα όμορφο πλάσμα», αναφέρει και δηλώνει συντετριμμένη από τον θάνατο του Williams.

«Εκ μέρους τη οικογένειας του Robin, παρακαλούμε για την προστασία της προσωπικής μας ζωής, κατά τη διάρκεια του πένθους μας. Ελπίδα μας είναι ότι θα μνημονεύεται, όχι για τον τρόπο που πέθανε, αλλά για τις αμέτρητες στιγμές χαράς και γέλιου που προσέφερε σε εκατομμύρια», σημειώνει.

Το «αντίο» της κόρης του, Zelda Williams

Με λόγια του Αντουάν Ντε Σαιντ Εξίπερυ, αποχαιρέτησε η κόρη του Zelda Williams τον πατέρα της:

«Εσύ και μόνο εσύ θα έχεις τα αστέρια, όπως κανείς άλλος δεν τα έχει. Σε ένα από αυτά θα ζω. Σε ένα από αυτά θα γελώ. Όταν το βράδυ θα κοιτάς τον ουρανό, θα μοιάζει σαν να γελάνε όλα τα αστέρια. Εσύ και μόνο εσύ, θα έχεις αστέρια που γελούν. Σε αγαπώ. Μου λείπεις. Θα προσπαθώ να συνεχίσω να κοιτάω ψηλά.»

zelda williams-robin williams

Το μήνυμα του Προέδρου των ΗΠΑ

«Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς ήταν ένας αεροπόρος, ένας γιατρός, ένα τζίνι, μια νταντά, έναν πρόεδρος, ένας καθηγητής. Αλλά ήταν και μοναδικός. Έφτασε στις ζωές μας ως εξωγήινος αλλά κατάφερε να αγγίξει κάθε πτυχή του ανθρώπινου πνεύματος. Μας έκανε να γελάμε. Μας έκανε να κλαίμε. Έδωσε το απεριόριστο ταλέντο του ελεύθερα και γενναιόδωρα σε εκείνους που το χρειάζονταν περισσότερο -από τα στρατεύματά μας που βρίσκονται στο εξωτερικό έως στους περιθωριοποιημένους ανθρώπους που βρίσκονται στους δρόμους μας», το μήνυμα του Μπαράκ Ομπάμα.

 Το δικό τους ξεχωριστό «αντίο» των σταρ του Χόλιγουντ

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξέφρασαν τη συντριβή και την οδύνη τους οι αστέρες της showbiz, με την είδηση του αιφνίδιου χαμού του σπουδαίου κωμικού ηθοποιού.

Ellen DeGeneres
@TheEllenShow: Δεν μπορώ να πιστέψω τα νέα για τον Robin Williams. Έδωσε τόσα πολλά σε τόσους πολλούς ανθρώπους. Είμαι συντετριμμένη.

Bill Prady, παραγωγός του «The Big Bang Theory»
@billprady: Δεν μπορώ να περιγράψω πόσο θα μου λείψει ο Robin Williams.

Henry Winkler, ηθοποιός-σκηνοθέτης
@hwinkler4real: Ο Robin Williams ήταν όπως κανένας άλλος…. Το να τον βλέπεις να δημιουργεί ήταν ένα μοναδικό προνόμιο… Robin είσαι ένας άγγελος τώρα!!! Αναπαύσου εν ειρήνη.

Ross Mathews, τηλεοπτικός αστέρας
@helloross: Συγκλονισμένος και θλιμμένος για την απώλεια του Robin Williams. Τον συνάντησα δύο φορές και ήταν τόσο κύριος και διάνοια.

Khloe Kardashian
@khloekardashian: Συντετριμμένη!!! #RIP Robin Williams!! Προσεύχομαι για την οικογένειά σου μια τέλεια θλιβερή μέρα. Έδωσες τόση χαρά σε τόσο κόσμο. Συντετριμμένη που σε χάσαμε.

Pam Grier, ηθοποιός
@PamGrier: Robin Williams, σ’ αγαπώ που ήσουν τόσο υπέροχος μ’ εμένα και με τον Richard Pryor παλιά. Ο Richie σ’ αγαπούσε.

Eugene Mirman, κωμικός
@EugeneMirman: Απόλυτα και ολοκληρωτικά συντετριμμένος. RIP Robin Williams.

Marlee Matlin, ηθοποιός
@MarleeMatlin: «Όχι, όχι, όχι, όχι Ο φίλος μου @robinwilliams πέθανε; Αρρώστησα! Με βοήθησε τόσο στην αρχή της καριέρας μου. Δεν έχω λόγια. Είμαι συντετριμμένη.

robin wi-12

Albert Brooks, ηθοποιός
@AlbertBrooks: Σοκαρίστηκα με τα νέα του θανάτου του Robin Williams. Αναπαύσου εν ειρήνη φίλε μου.

Eric Idle, ηθοποιός
@EricIdle: Δεν πιστεύω ότι ο αγαπημένος μου φίλος πέθανε. Η σκέψη μου είναι στη γυναίκα μου και τα αγαπημένα του παιδιά. Μας προσέφερε τόση χαρά και γέλιο.

Marilu Henner, ηθοποιός
@TheRealMarilu: Σοκαρίστηκα. Ποτέ δεν τον είχα δει πιο χαρούμενο και πιο αισιόδοξο όλα τα χρόνια που τον ήξερα. Δεν υπάρχει άλλος σαν αυτόν. Robin Williams RIP.

Sesame Street
@sesamestreet: Θρηνούμε την απώλεια του φίλου μας Robin Williams, που πάντα μας έκανε να γελάμε και να χαμογελούμε.

Cher
@cher: Καλημέεεεερα Βιετνάμ, Awakenings, Mrs Doubtfire, Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ, Ο κύκλος των χαμένων ποιητών, Το κλουβί με τις τρελές, Garp! Οι αγαπημένες μου δεν μπορούν να καταλάβουν την αγάπη μας για αυτόν.

Mara Wilson, ηθοποιός
@MaraWritesStuff: Πολύ θλιμμένη, πολύ αναστατωμένη, πολύ χαρούμενη που δεν το πληροφορήθηκα μέσω Twitter. Μάλλον θα απέχω ένα διάστημα από αυτό.

Jared Leto, ηθοποιός
@JaredLeto: Ευχαριστώ στον υπέροχα γνήσιο και γενναίο καλλιτέχνη που υπήρξε ο RobinWilliams. Μας έμαθες πώς να ακροβατούμε, ατρόμητος και λαμπερός.

Steve Martin, κωμικός, ηθοποιός
@SteveMartinToGo: Δεν μπορούσα να είμαι πιο άναυδος απ’ ό,τι με την είδηση της απώλειας του Robin Williams, φίλος, σπουδαίο ταλέντο, συνάδελφος, αυθεντική ψυχή.

Eddie Izzard, κωμικός
@eddieizzard: Ο Robin Williams έφυγε και είμαι ποολύ θλιμμένος. Εκ μέρους όλων των κωμικών εδώ στο Edinburgh Fringe Festival, τον τιμούμε και τον αποχαιρετούμε.

Jimmy Kimmel, κωμικός
@jimmykimmel: Ο Robin ήταν τόσο γλυκός άνθρωπος όσο ήταν και αστείος. Αν περνάτε κατάθλιψη, παρακαλώ πείτε το σε κάποιον.

robin williams

Jeremy Piven, ηθοποιός
@jeremypiven: Ο πατέρας μου με πήγε να δω τον Robin Williαms να αυτοσχεδιάζει. Ποτέ δεν είχα δει κάτι παρόμοιο, ήταν ένα ασύγκριτο πνεύμα. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ.

Bob Saget, κωμικός-ηθοποιός
@bobsaget: Η καρδιά του ήταν τόσο μεγάλη όσο το πνεύμα του. Τόσο λυπημένος. Αναπαύσου εν ειρήνη Robin Williams.

Zachary Levi, ηθοποιός
@ZacharyLevi: Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με την οικογένεια και τους φίλους του. Ενένευσε τόσο αυτό που είμαι κι αυτό που κάνω. Θα μου λείψει τρομερά.

Morgan Spurlock, σκηνοθέτης
@MorganSpurlock: Συντετριμμένος να ακούσω για τον Robin Williams… Ήταν ένας ήρωας.

Steve Carell, ηθοποιός
@SteveCarell: Ο Robin Williams έκανε τον κόσμο λίγο καλύτερο. RIP.

By