Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συγκρούσεων συνέχεια στην ανατολική Ουκρανία

Περίπου 500 μαχητές εξακολουθούν να βάλλουν εναντίον του κτιρίου με όλμους, πολυβόλα και αυτόματα όπλα

oukrania 5

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίστηκαν σήμερα όταν φιλορώσοι αυτονομιστές προσπάθησαν να εισβάλουν στο αρχηγείο των ουκρανών συνοριοφυλάκων στην πόλη Λουχάνσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Περίπου 500 μαχητές εξακολουθούν να βάλλουν εναντίον του κτιρίου με όλμους, πολυβόλα και αυτόματα όπλα ενώ οι αυτονομιστές σύμφωνα με το αρχηγείο κρύβονται στα γειτονικά κτίρια και τις ταράτσες και χρησιμοποιούν πολίτες για «ανθρώπινες ασπίδες».  Ένας εκπρόσωπος των φιλορώσων ανταρτών επιβεβαίωσε μόνο ότι ένας μαχητής έχει τραυματιστεί, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax της Ουκρανίας.

Η επαρχία Λουχάνσκ βρίσκεται στα σύνορα με τη Ρωσία και οι συνοριοφύλακες έχουν συγκρουστεί αρκετές φορές με μαχητές που προσπαθούν να περάσουν από τη γειτονική χώρα στην Ουκρανία.

Νέες συγκρούσεις έχουν επίσης αναφερθεί στην πόλη Σλαβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων ανταρτών στη γειτονική επαρχία Ντονέτσκ.

Οι αυτονομιστές ανακοίνωσαν ότι πέντε πολίτες τραυματίστηκαν σε μια επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων με τη συνδρομή του πυροβολικού και ελικοπτέρων, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

By