Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Μπαράζ συγχαρητηρίων στην Α. Μέρκελ

Θρίαμβος για τους Χριστιανοδημοκράτες

merkel fosphotos1

O Πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ συνεχάρη την καγκελάριο της Γερμανίας για τη νίκη του κόμματός της στις ομοσπονδιακές εκλογές οι οποίες διεξήχθησαν σήμερα και την προσκάλεσε να επισκεφθεί το Παρίσι για συνομιλίες μόλις σχηματιστεί η επόμενη κυβέρνηση, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η γαλλική προεδρία.

Οι Ολάντ και Μέρκελ είχαν μια τηλεφωνική επικοινωνία κατά την οποία εξέφρασαν την επιθυμία τους να συνεχίσουν «τη στενή συνεργασία τους ώστε να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις για την οικοδόμηση της Ευρώπης», σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Συγχαρητήρια για τη νίκη της Α. Μέρκελ έδωσε, επίσης και ο  πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι. «Συγχαίρω την Α. Μέρκε για τα αποτελέσματα των εκλογών. Είμαι βέβαιος ότι η Γερμανία και η νέα κυβέρνησή της θα συνεχίσει τη δέσμευση και τη συμβολή στην οικοδόμηση μιας ειρηνικής και ευημερούσας Ευρώπης στην υπηρεσία όλων των πολιτών της. Προσβλέπω στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Α. Μέρκελ»,  δήλωσε συγκεκριμένα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By