Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

ΑΟΖ και Μνημόνιο απασχόλησαν Σαμαρά – Αναστασιάδη

Ο Έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την άποψη ότι η εκμετάλλευση των αποθεμάτων είναι δικαίωμα  της Κύπρου.

Welcoming Ceremony of Cypriot President / ?????? ???????? ??????? ????????Το θέμα της ΑΟΖ και το κυπριακό μνημόνιο τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός με τον Κύπριο πρόεδρο, ο οποίος βρίσκεται  στην Ελλάδα.

Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Νίκος Αναστασιάδης αντάλλαξαν απόψεις για το Μνημόνιο, που πρόκειται να υπογράψει η Κύπρος και για το ζήτημα της ΑΟΖ, με τον πρωθυπουργό να επαναλαμβάνει ότι η εκμετάλλευση είναι στα διακαιώματα της Κύπρου. Έκανε λόγο ξανά για ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής,καθώς, όπως τόνισε ο κ. Σαμαράς, πρόκειται για ενεργειακά αποθέματα της Ευρωπαϊκής “Ενωσης.

Στο επίκεντρο, φυσικά, βρέθηκε και η οικονομία, όπου ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι είναι προσανατολίζεται η κυβέρνησή του στη λήψη νέων μέτρων. «Περάσαμε και πιο δύσκολα, αλλά σταθήκαμε όρθιοι», δήλωσε ο Κύπριος πρόεδρος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Αναστασιάδης πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη από την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του και τον υποδέχθηκε, χθες, στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα, ο Κύπριος πρόεδρος συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και αργότερα με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς.

 

[custom_gallery id=»10081″]

 

 

By