Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Θέμα στη Βουλή τα επεισόδια στην Ιερισσό

Συλλήψεις, ΜΑΤ και δακρυγόνα σε δημοτικό σχολείο στο όνομα της… ανάπτυξης.

ierissos

Θέμα έντονης αντιπαράθεσης έγιναν τα επεισόδια στην Ιερισσό, μεταξύ των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων των κομμάτων σημειώθηκε στη Βουλή.

Η Νέα Δημοκρατία επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει «καθεστώς ανομίας σε κανένα σημείο». Τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν να αποσυρθούν τα ΜΑΤ.

Έκκληση στην κυβέρνηση για να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ και οι δυνάμεις καταστολής θα κάνει ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Δριβελέγκας. Σύμφωνα με πληροφορίες, σε λίγη ώρα θα μιλήσει στη Βουλή ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και θα θέσει μετ’ επιτάσεως το ζήτημα να υποχωρήσει η κυβέρνηση. Ο Βουλευτής φοβάται ότι μπορεί να υπάρξουν θύματα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Το γραφείο τύπου του ΠΑΣΟΚ μέσω ανακοίνωσης, τοποθετείται για τις καταγγελίες που έχουν προκύψει λέγοντας «η  Αστυνομία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το μέτρο και με τη στάση της να ρίχνει λάδι στη φωτιά», ενώ καταδικάζει τη βία τονίζοντας την ανάγκη σεβασμού της νομιμότητας.

Καταγγελία ότι στην Ιερισσό της Χαλκιδικής έγιναν προσαγωγές και ανακρίσεις ακόμη και μαθητών έκανε στη Βουλή η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π. Δριτσέλη. Ο Υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία καταγγελία.

«Η Αστυνομία και η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία έχουν επιδοθεί σε μία απαράδεκτη τακτική, όπου καλούν και ανακρίνουν μαθητές. Πρόκειται για αδιανόητο γεγονός. Στο γενικότερο πλαίσιο εκφοβισμού και τρομοκράτησης στην περιοχή, στοχοποιούνται και ασκείται ψυχολογική βία στους μαθητές, με δυσμενείς συνέπειες και στην ψυχοσύνθεση των παιδιών και στην παιδαγωγική διαδικασία», τόνισε ο Π. Δριτσέλη, συμπληρώνοντας ότι «τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως ένα άλλο μέσο καταστολής και τρομοκράτησης της εκεί κοινωνίας, η οποία διεκδικεί τα δίκαια αιτήματά της». Ζήτησε «να υψώσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά».

«Κανένας, μα κανένας μαθητή – αυτό τουλάχιστον μπορώ να επιβεβαιώσω από την έλλειψη καταγγελιών – δεν έχει γίνει αντικείμενο προσαγωγή από την Εισαγγελία ή την Αστυνομία στην συγκεκριμένη περιοχή», απάντησε ο Υφυπουργός δηλώνοντας ότι «θα είμκαστε απόλυτοι στην προστασία των παιδιών, όπως τουλάχιστον οι δικονομικές εγγυήσεις το απαιτούν».

Ένταση επικρατεί από το πρωί στην περιοχή της Ιερισσού, όπου οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στη σύλληψη πέντε κατοίκων.

[custom_gallery id=»8605″]

Η Ελληνική Αστυνομία πραγματοποιεί από το πρωί επιχείρηση προκειμένου να προχωρήσει σε προσαγωγές υπόπτων για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές Χαλκιδικής, με τους πέντε κατοίκους από την Ιερισσό και την Κάτω Παναγιά να μεταφέρονται με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης σ το Αστυνομικό Τμήμα Πολυγύρου.

Οι κάτοικοι έχουν συγκεντρωθεί έξω από το κτίριο της αστυνομίας και έχουν στήσει οδοφράγματα προκειμένου να σταματήσουν τις κλούβες με τα ΜΑΤ που βρίσκονται στην περιοχή. Μάλιστα, χτύπησαν και οι καμπάνες του χωριού για γενικό ξεσηκωμό!

Από την πλευρά της ΕΛ.ΑΣ. έγινε χρήση χημικών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως κάποια έπεσαν ακόμα και μέσα σε σχολείο της περιοχής.

Η ΕΛ.ΑΣ. διαψεύδει τη ρίξη δακρυγόνων σε σχολική αίθουσα με σχετική ανακοίνωση λέγοντας «σε καμία περίπτωση δεν έγινε χρήση χημικών ή άλλων μέσων σε κανένα άλλο σημείο της περιοχής, ενώ σχετικές καταγγελίες σε Μ.Μ.Ε για χρήση χημικών σε σχολείο και οικίες της περιοχής, διαψεύδονται κατηγορηματικά.» 

[space size=»30″]

 

By