Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο για την Εργατική Πρωτομαγιά στο κέντρο της Αθήνας

Με κεντρικό σύνθημα «’Οχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά» πραγματοποιείται αυτή την ώρα το συλλαλητήριο των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα

Μενέλαος Μυρίλλας
Μενέλαος Μυρίλλας

Με κεντρικό σύνθημα «’Οχι άλλη άνεργη Πρωτομαγιά» πραγματοποιείται αυτή την ώρα το συλλαλητήριο των συνδικάτων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ), στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ νωρίτερα στις δέκα ξεκίνησε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Πλατεία Συντάγματος. Η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και την Ομόνοια έχει διακοπεί, ενώ κλειστός παραμένει και ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα.

«Με την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση στο Σύνταγμα απευθύνουμε κάλεσμα ενίσχυσης των εργατικών λαϊκών αγώνων, ανασύνταξης του εργατικού κινήματος, απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και ισχυροποίησης του ΚΚΕ για να είναι ισχυρός ο λαός, για να δημιουργηθεί αυτό που έχει ανάγκη ο λαός και ο τόπος, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση για να ανοίξει ο δρόμος για την Λαϊκή Συμμαχία, για να σπάσουμε επιτέλους τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, για να ανοίξουμε ένα καινούργιο δρόμο με Λαϊκή Συμμαχία και τον λαό πραγματικά στην εξουσία» δήλωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.

Πως κινούνται τα ΜΜΜ

Με 24ωρη απεργία αλλά και με στάσεις εργασίας συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην απεργία. Δεν θα κινηθούν τα τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας». Με στάσεις εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ενώ οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και το μετρό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως και τις 9 το πρωί. Το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

By