Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαμαρτυρήθηκαν για το πολυνομοσχέδιο (φωτό)

Αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο.

silalatitirio

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα πραγματοποίησαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης που ψηφίστηκε τελικά αργά το βράδυ στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κλειστός ήταν από τις 16.30 μέχρι το βράδυ, ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει ότι το πολυνομοσχέδιο «στην ουσία κατεδαφίζει το κοινωνικό κράτος και οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα να χάσουν τη δουλειά τους και να προστεθούν στον μακρύ κατάλογο των ανέργων».

Από την πλευρά της, η ΑΔΕΔΥ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο «υλοποιεί τις δεσμεύσεις της προς την τρόικα για 15.000 απολύσεις και την υπαγωγή 25.000 δημοσίων υπαλλήλων, σε καθεστώς διαθεσιμότητας, συγχωνεύσεις και καταργήσεις δημοσίων υπηρεσιών, καθώς και τη διατήρηση των χαρατσιών και τη συνέχιση της φοροληστείας των χαμηλών εισοδημάτων».

silalitirio2

Στο μεταξύ, η ΟΛΜΕ απηύθυνε κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ρύθμιση που προβλέπει την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών. Όπως τονίζει η Ομοσπονδία «αν δεν αντιδράσουμε τώρα δεν θα υπάρχει δημόσιο σχολείο στο μέλλον, ενω προειδοποιεί οτι σε περίπτωση που περάσουν τα μέτρα, ο κλάδος των καθηγητών θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

silalitirio3

By