Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών στην πλατεία Συντάγματος

 Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή

olmeΣυλλαλητήριο πραγματοποιεί αυτή την ώρα η ΟΛΜΕ στην πλατεία Συντάγματος, για να εκφράσει την αντίθεσή της στο νομοσχέδιο για το νέο λύκειο που ψηφίζεται απόψε στη Βουλή, αλλά και στην διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών.

Στο πλευρό των εκπαιδευτικών, όταν η πορεία τους κατέληξε στην πλατεία Συντάγματος, βρέθηκαν αρκετοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν στη Βουλή όπου συζητείται το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Λόγω της εκδήλωσης διαμαρτυρίας κλειστές είναι η Λεωφόρος Αμαλίας και η Βασ. Σοφίας από το ύψος της Σέκερη. Επίσης, αυτή την ώρα κλειστή είναι και η Σταδίου, καθώς ανεβαίνει προς την πλατεία Συντάγματος η πορεία που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ.

Το ΚΚΕ στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του τις απεργιακές κινητοποιήσεις, που αποφάσισαν οι εκπαιδευτικοί, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του κόμματος Δ. Κουτσούμπας, ο οποίος παραβρέθηκε στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του νομοσχεδίου για την εκπαίδευση, στην πλατεία Ομονοίας.

Στο μεταξύ, τη διαβεβαίωση ότι για όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό που μπήκε στο μέτρο της διαθεσιμότητας υπάρχει μέριμνα ώστε να μεταφερθούν όλοι, είτε σε οργανισμούς δημόσιας υγείας, είτε σε ΙΕΚ, έδωσε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Κοινό απεργιακό μέτωπο φιλοδοξούν να συγκροτήσουν οι συνδικαλιστικοί φορείς των καθηγητών δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης καθώς και των δασκάλων ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς. Τα προεδρεία των τριών σωματείων είχαν σήμερα συνάντηση, ενώ αύριο θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου.

Ήδη η ΟΛΜΕ έχει εξαγγείλει πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 16 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδίας, υπέρ της πρότασης για απεργία διαρκείας ψήφισαν 72 ΕΛΜΕ σε σύνολο 85 (ποσοστό 84,7%) κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί από την πλευρά τους (ΟΙΕΛΕ) εξήγγειλαν 48ωρη απεργία για τις 16 και τις 17 Σεπτεμβρίου, ενώ οι δάσκαλοι της δημόσιας εκπαίδευσης (ΔΟΕ) αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους αύριο ή μεθαύριο.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By