Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο κατά της «μικρής ΔΕΗ» αύριο στο Σύνταγμα

Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας

DEH

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους. Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».

«Παρότι η δικαστική απόφαση έκρινε παράνομη την απεργία ως προς το σκέλος της κάλυψης του απαραίτητου προσωπικού ασφαλείας και προστασίας των εγκαταστάσεων και όχι για την παραγωγή ρεύματος, και παρότι η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κάλυψε αμέσως το αναγκαίο προσωπικό, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν δήθεν έλλειμμα επάρκειας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ θέτει το ερώτημα γιατί παραδίδονται ο ορυκτός πλούτος, οι υδάτινοι πόροι και η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας σε ιδιωτικά χέρια και δηλώνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί με άλλες μορφές.

Την αντίθεσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ. Με αποφάσεις τους δηλώνουν την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων συμμετέχοντας στο αυριανό συλλαλητήριο, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα.

Καταγγέλλουν δε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «προς όφελος διαφόρων συμφερόντων» και εκφράζουν την πλήρη εναντίωσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, «μια πράξη η οποία έχει ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος»

By