Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο μνήμης για τον Παύλο Φύσσα

Στις 18.00,  στην Π. Τσαλδάρη στο Κερατσίνι

fosphotos.com, Angeliki Panagiotou

Αντιφασιστική διαδήλωση διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στο Κερατσίνι καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γ. Ρουπακιά.

Το κάλεσμα απευθύνει ο  Αντιφασιστικός Συντονισμός Κερατσινίου Δραπετσώνας Περάματος και η διαδήλωση προγραμματίζεται για τις 6 μμ στην Π. Τσαλδάρη στο σημείο όπου έπεσε νεκρός ο 34χρονος μουσικός.

Ανάλογες κινητοποιήσεις προγραμματίζονται και τις επόμενες ημέρες. Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, υπάρχει κάλεσμα για αντιφασιστική μοτοπορεία στο Πέραμα, ενώ το Σάββατο 26 Οκτωβρίου αντιφασιστική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας, στις 12.00.

Γνωστός με το ψευδώνυμο Killah P. ο 34χρονος Παύλος Φύσσας είχε έντονη καλλιτεχνική και αντιφασιστική δραστηριότητα στην περιοχή του Κερατσινίου.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του το 2011 είχε εξηγήσει ότι: «Killah Past όπως ειναι ολόκληρο το Nickname σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση ο Δολοφόνος του παρελθόντος».

Ανήκε στο πολιτικοποιημένο ρεύμα της χιπ χοπ και δραστηριοποιούνταν εκτός δισκογραφίας με συναυλίες και ανάρτηση των τραγουδιών του στο διαδίκτυο. Οι στίχοι του είχαν κυρίως αντιφασιστικό περιεχόμενο και έμβλημα του ήταν ένας μασκοφόρος σκύλος.

«Τον τελευταίο χρόνο ήταν άνεργος, αλλά δεν είχε πάει να βγάλει ούτε βιβλιάριο ανεργίας, δεν ήθελε να μπει στο σύστημά τους. Τον χειμώνα μάζευε κουβέρτες για τους αστέγους. Δεν φοβόταν τη δουλειά. Μόλις τελείωσε το σχολείο και μέχρι να πάει φαντάρος, ήταν εργάτης στη Ζώνη στο Πέραμα. Ήταν Ολυμπιακάρα. Παθιαζόταν πολύ με το ποδόσφαιρο. Δεν είχε κόμμα. Το κόμμα του ήταν οι φίλοι του που έπαιζαν και αυτοί μουσική», διηγήθηκε η μητέρα του Μάγδα Φύσσα.

«Ο Παύλος είχε το σθένος ακόμη και την τελευταία στιγμή να δείξει τον δράστη. Θέλω η υπόθεση να φτάσει μέχρι τέλους,αλλα δεν θα αλλάξει τίποτε εδώ μέσα», λέει. «Το ότι ήρθαν και πήραν τη ζωή μας μέσα από το σπίτι δεν κολλάει με τίποτα μέσα μου. Η άλλη πλευρά μου λέει ότι δεν μου φτάνουν όλα αυτά. Θέλω το παιδί μου», προσθέτει και καταλήγει: «Ο Παύλος ήθελε να περπατάει ελεύθερος . Δεν είχε λόγους να φοβάται. Δε κάναμε πολιτικές συζητήσεις στο σπίτι , απλά απορούσαμε πώς οι Χρυσαυγίτες γίνανε τόσοι πολλοί».

Η δολοφονία του έγινε αφορμή για να πραγματοποιηθεί εκτεταμένη έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής με μέλη του ηγετικού της πυρήνα, συμπεριλαμβανομένου του αρχηγού τους Ν. Μιχαλολιάκου να βρίσκονται στη φυλακή, προσωρινά κρατούμενοι με την κατηγορία της διεύθυνσης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By