Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συλλαλητήριο στον Πειραιά ενάντια στην πώληση μετοχών του ΟΛΠ

Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, μέλη ναυτεργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν και θα διαδηλώσουν στην Πλατεία Καραϊσκάκη ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας 

fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Μεγάλο συλλαλητήριο κατά της πώλησης μετοχών του ΟΛΠ από το ΤΑΙΠΕΔ, θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 11:30 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά. Η ομοσπονδία υπαλλήλων λιμανιών Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), η “Ενωση Μονίμων και Δόκιμων Λιμενεργατών του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, αλλά και ο Σύνδεσμος Εποπτών και Αρχιεργατών, έχουν προκηρύξει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 το πρωί έως τις 15:00. Οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ, μέλη ναυτεργατικών σωματείων και του ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθούν και θα διαδηλώσουν στην Πλατεία Καραϊσκάκη ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου.

«Η κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ, πιστοί εντολοδόχοι των ξένων μονοπωλιακών ομίλων και των ντόπιων συμφερόντων που τα συνεπικουρούν, αδιαφορώντας για τις καθολικές κοινωνικές αντιδράσεις, προχώρησαν στην πρόσκληση ενδιαφέροντος για την πώληση του Μετοχικού Κεφαλαίου του ΟΛΠ» τονίζεται σε κοινή ανακοίνωση των εργαζομένων στα λιμάνια, οι οποίοι χαρακτηρίζουν «φιάσκο» τη διαδικασία στη Βουλή. Στο λιμάνι του Πειραιά λόγω των σημερινών κινητοποιήσεων έχουν ληφθεί δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από το λιμενικό σώμα και με τη συνδρομή της ελληνικής αστυνομίας.

By