Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Συλλαλητήριο την Πέμπτη στα Προπύλαια

Στάση εργασίας από την ΑΔΕΔΥ – Συναυλία το απόγευμα στο Πολυτεχνείο

fosphotos.com, Philippos Messinis

Πανελλαδική στάση εργασίας στον δημόσιο τομέα αποφάσισε για την Πέμπτη από τις 12.00 έως τη λήξη του ωραρίου η ΑΔΕΔΥ κατά της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας και των απολύσεων χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Παράλληλα καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στα Προπύλαια.

Ειδικότερα, η Επιτροπή αποφάσισε να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις ενάντια στο μέτρο της διαθεσιμότητας – κινητικότητας «που επιτείνει τη διάλυση των Δημοσίων Υπηρεσιών και οδηγεί στην απόλυση και την ανεργία χιλιάδες Δημοσίους Υπαλλήλους» καθώς και να καταγγείλει την ενεργοποίηση της τροπολογίας των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την οποία οδηγούνται σε καθεστώς υποχρεωτικής αργίας οι υπάλληλοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ «με το σαθρό επιχείρημα ότι δεν απογράφησαν καθώς απεργούσαν».

Όπως υποστηρίζει η ΑΔΕΔΥ, με την τροπολογία αυτή η κυβέρνηση ουσιαστικά ποινικοποιεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας.

Συγκέντρωση στα Προπύλαια θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι εργαζόμενοι της ΕΡΤ, διοικητικοί υπάλληλοι του Πολυτεχνείου, της ΟΛΜΕ, σχολικές φύλακες και άλλοι εργαζόμενοι.

Στις 7μμ, θα γίνει στο Πολυτεχνείο μεγάλη συναυλία με τη λαϊκή ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, που διοργανώνουν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και του Πολυτεχνείου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By