Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Συλλαλητήριο της ΓΕΝΟΠ αύριο στο Σύνταγμα

Στο συλλαλητήριο κατά της «μικρής ΔΕΗ» συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι σε σιδηρόδρομο, μετρό, τράμ και ηλεκτρικό

DEH

Αύριο, Τετάρτη, διοργανώνει συλλαλητήριο κατά της «μικρής ΔΕΗ» το απόγευμα (19.00) στην πλατεία Συντάγματος η ΓΕΝΟΠ.

Σε σχετική ανακοίνωση, η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι «ο αγώνας της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ, επειδή δόθηκε με όρους κοινωνίας και όχι συνδικαλιστικής συντεχνίας και η αδυναμία της κυβέρνησης να αιτιολογήσει την απόφασή της, την ανάγκασε πανικόβλητη να προχωρήσει σε δημοκρατική εκτροπή επιτάσσοντας τους εργαζόμενους. Η επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ καταργεί το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της απεργίας και προσβάλει και υπονομεύει την ίδια τη Δημοκρατία».

«Παρότι η δικαστική απόφαση έκρινε παράνομη την απεργία ως προς το σκέλος της κάλυψης του απαραίτητου προσωπικού ασφαλείας και προστασίας των εγκαταστάσεων και όχι για την παραγωγή ρεύματος, και παρότι η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ κάλυψε αμέσως το αναγκαίο προσωπικό, έφτασαν στο σημείο να κατασκευάσουν δήθεν έλλειμμα επάρκειας για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Ένωση Διοικητικού και Οικονομικού Προσωπικού της ΔΕΗ θέτει το ερώτημα γιατί παραδίδονται ο ορυκτός πλούτος, οι υδάτινοι πόροι και η ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας σε ιδιωτικά χέρια και δηλώνει ότι ο αγώνας των εργαζομένων θα συνεχιστεί με άλλες μορφές.

Την αντίθεσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ εκφράζουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και τα Σωματεία Εργαζομένων σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ.

Καταγγέλλουν δε την κυβέρνηση για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας «προς όφελος διαφόρων συμφερόντων» και εκφράζουν την πλήρη εναντίωσή τους στην επιστράτευση των εργαζομένων στη ΔΕΗ, «μια πράξη η οποία έχει ξεπεράσει κατά πολύ ακόμα και τα ολοκληρωτικά καθεστώτα του παρελθόντος».

By