Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 4 Φεβρουαρίου για την Υγεία

«Θα απογειωθεί η βαρβαρότητα κατά των εργαζομένων» σημειώνει το Μέτωπο

pame2

Συλλαλητήριο κατά των αλλαγών που ετοιμάζει η κυβέρνηση στο χώρο της Υγείας διοργανώνει το απόγευμα της 4ης Φεβρουαρίου στην Ομόνοια στις 6 το απόγευμα, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Με ανακοίνωση του, το ΠΑΜΕ εκφράζει την αντίθεση του στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, το οποίο, όπως υποστηρίζεται, οδηγεί σε επιπλέον περιορισμό των όποιων δωρεάν παροχών υπάρχουν σήμερα. Παράλληλα, η κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία χαρακτηρίζεται απαράδεκτη: «το φιλότιμο των υγειονομικών δεν επαρκεί για να γιατρέψει καθημερινά εκατοντάδες και χιλιάδες ασθενών, όταν το κράτος στερεί τα αναγκαία μέσα».

«Με τους νέους μειωμένους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων, η βαρβαρότητα θα απογειωθεί» αναφέρεται.

Το ΠΑΜΕ ζητεί να «πάψουν τα νοσοκομεία να είναι επιχειρήσεις» και να καταργηθούν όλα τα γκισέ πληρωμών σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία. Παράλληλα, ζητείται «να πάψουμε να ξαναπληρώνουμε για εξετάσεις, φαρμακεία και θεραπείες. Τα έχουμε ήδη πληρώσει».

Στα αιτήματα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η στελέχωση με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ, η πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό, μαζικές προσλήψεις μόνιμου επιστημονικού και υγειονομικού προσωπικού και πληρωμή δεδουλευμένων σε όλους τους κλάδους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By