Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συλληπητήρια πολιτικών και κομμάτων για το δυστύχημα στον Βόλο

 Στο πεδίο βολής «Γλαφυρών» Μαγνησίας

olmos

Τα συλλυπητήριά του για το τραγικό δυστύχημα στο πεδίο βολής «Γλαφυρών» Μαγνησίας, εξέφρασε και το Κομμουνιστικό Κόμμα.

«Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη του και τα θερμά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των τριών οπλιτών, που με τραγικό τρόπο έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια άσκησης με βαρέα όπλα στο Βόλο», αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε επίσης τη λύπη του και τα συλληπητήριά του για το τραγικό γεγονός: «Δυστυχώς πριν λίγη ώρα είχαμε ένα τραγικό συμβάν στρατιωτικού χαρακτήρα στο Βόλο και ήθελα πριν από οτιδήποτε άλλο να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη, τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων.

Χάσαμε στρατευμένα παιδιά την ώρα του καθήκοντος. Το να πω ότι η πολιτεία θα είναι στο πλευρό των οικογενειών είναι το λιγότερο. Είναι κρίμα να έχουμε τέτοιες απώλειες, αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στην διαχείριση των οπλικών συστημάτων».

Την οδύνη του για τους αδικοχαμένους στρατιώτες εξέφρασε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο των δύο επαγγελματιών οπλιτών και του ενός οπλίτη θητείας.

«Με οδύνη απευθύνομαι στις οικογένειες των αδικοχαμένων στρατιωτών μας, εκφράζοντας τη βαθιά θλίψη όλων μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η Ελλάδα ολόκληρη πενθεί για την τραγική απώλεια. Εύχομαι να είναι αυτή η τελευταία στο βωμό του καθήκοντος» αναφέρει στο μήνυμά του.

Ενώ ο Βασίλης Καπερνάρος ανέφερε τα εξής: «Σήμερα η πατρίδα μας έχασε τρία παιδιά. Ήταν παιδιά όλων μας. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους αλλά και στην οικογένεια των ενόπλων δυνάμεων.

Εύχομαι ο τραυματίας αξιωματικός μας να γίνει καλά και ζητώ να μάθουμε όλοι άμεσα τους λόγους που οδήγησαν στο θάνατο τα παλικάρια μας».

«Αυτές τις στιγμές του ανείπωτου πόνου, οι γονείς, οι συγγενείς και οι φίλοι τους ας δεχθούν τα ειλικρινή συλλυπητήρια και την αλληλεγγύη μας στο δράμα που ζουν» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ και σημειώνει ότι οι αρμόδιοι πρέπει να πραγματοποιήσουν και να ολοκληρώσουν το ταχύτερο δυνατό την έρευνα για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας.

Η ΔΗΜΑΡ με τη σειρά της μετέφερε τα συλλυπητήρια της για τον χαμό των τριών ανδρών και ζήτηση την διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας

«Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τη θλίψη και τα συλλυπητήρια της προς τις οικογένειες των τριών οπλιτών που έχασαν τη ζωή τους στο Βόλο. Η άμεση διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην στην τραγωδία είναι αναγκαία«.

«Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, από τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο, όλα τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και το σύνολο των κεντρικών και περιφερειακών στελεχών μας, εκφράζουμε την οδύνη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των τριών στρατευμένων παιδιών μας. Ανάμεσα σε αυτά τα παιδιά και ο Αναστάσης, γιος του στελέχους μας στην Κέρκυρα Δημήτρη Μεζάλα» σημειώνει ο Τέρενς Κουίκ.

«Περιμένουμε την τάχιστη και πλήρη διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν αυτή τη τριπλή τραγωδία» συμπληρώνει ακόμα.

By