Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Συλλυπητήρια ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ στην οικογένεια του Αρχιπυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο

Από τον Τομέα Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ

pyrosbesths_pfalhro

 

Με αφορμή το θάνατο του Αρχιπυροσβέστη στο Παλαιό Φάληρο, ο Τομέας Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ,  εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, εκφράζουμε την οδύνη μας για τον θάνατο του Αρχιπυροσβέστη Μάντζιου Ματθαίου και της άτυχης γυναίκας, σε πυρκαγιά στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου και τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους τους.

Ο θάνατος του 33χρονου πυροσβέστη κατά τη διάρκεια του καθήκοντος καταδεικνύει με τον πιο τραγικό τρόπο το βαρύ φορτίο που έχουν αναλάβει οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας για την προστασία του πολίτη, επαναφέρει στο προσκήνιο με οδυνηρό τρόπο τον ιδιαίτερα επικίνδυνο χαρακτήρα του λειτουργήματός τους και αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο απαραίτητη είναι η θέσπιση κανονισμού υγιεινής και ασφάλειας για το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει κάθε στήριξη στην οικογένεια του πυροσβέστη. Επίσης οφείλει να παράσχει την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και υλικοτεχνική στήριξη στο προσωπικό του ΠΣ, που επιχειρεί σε επικίνδυνο και κάθε φορά διαφορετικό περιβάλλον για την υπεράσπιση της περιουσίας των πολιτών και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τέλος, είναι επιτακτική ανάγκη ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη να προχωρήσει στην έκδοση του ΠΔ, που προβλέπεται τόσο στον Ν. 4249/2014 όσο και στον Ν.3850/2010, σχετικά με τη ρύθμιση θεμάτων προστασίας της υγείας και ασφάλειας του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.»

 

By