Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συλλυπητήρια από πολιτικούς-πολιτειακούς παράγοντες για τον θάνατο του Αθ.Νάκου

Συλλυπητήρια μηνύματα από τους κορυφαίους πολιτειακούς παράγοντες για τον αιφνίδιο θάνατο του Αθανάσιου Νάκου, Αντιπροέδρου του Κοινοβουλίου. 

athanasios nakosΤη λύπη του, για την απώλεια του Θανάση Νάκου, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος υπογράμμισε ότι «ένας αγαπημένος φίλος, ένας πολύτιμος συνεργάτης, ο Θανάσης Νάκος, έφυγε σήμερα από κοντά μας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «ο Θανάσης Νάκος ταυτίστηκε με την Πατρίδα, τίμησε το Κοινοβούλιο, αγωνίστηκε ανιδιοτελώς για την παράταξή μας με ήθος και αξιοπρέπεια» και πρόσθεσε ότι «πάνω από όλα, τίμησε με την προσφορά του τον τόπο του, τη Μαγνησία, ανταποδίδοντας την αγάπη των συμπατριωτών του. Προσθέτω και εγώ τα πιο θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του».

Ο πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης πληροφορηθείς τον θάνατο του Αθανάσιου Νάκου δήλωσε:«Με θλίψη πληροφορήθηκα τον αιφνίδιο θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής Θανάση Νάκου. Του συνοδοιπόρου στην πολιτική μας διαδρομή, του συναγωνιστή στις πολιτικές μάχες, του ευπατρίδη πολιτικού που αφιέρωσε τη ζωή του στην προσφορά, μέχρι το τέλος. Η είδηση της απώλειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στη Βουλή σκορπίζοντας θλίψη σε όλους μας. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων εκφράζω τα συλλυπητήρια μου στους οικείους του»

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο πρόεδρος του Ε.Βενιζέλος σημειώνει στο μήνυμά του: «Ο Θανάσης Νάκος, πιστός στις ιδέες του, αγωνιστικός και καλοπροαίρετος ήταν μία διακριτή, σοβαρή παρουσία στο δημόσιο βίο της χώρας. Ο πρόωρος και ξαφνικός χαμός του μας θλίβει βαθιά. Εκφράζουμε  τα ειλικρινή συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του.»

 

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας δήλωσε στο συλλυπητήριο μήνυμα του:«Με οδύνη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αντιπροέδρου της Βουλής, Αθανάσιου Νάκου. Έμπειρος πολιτικός και κοινοβουλευτικός άνδρας. Είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη των συμπολιτών του  και την εκτίμηση όλων των κομμάτων. Στην οικογένειά του και στο φιλικό του περιβάλλον εκφράζω τα πιο θερμά μου συλλυπητήρια.»

Την θλίψη της εκφράζει με ανακοίνωση της η Δημοκρατική Αριστερά τονίζοντας ότι ο Αθ.Νάκος «ηταν σεμνός και σέβονταν τους δημοκρατικούς θεσμούς και τον πλουραλισμό»[space size=»30″]

By